ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۲۸۴۹۸
تاریخ انتشار: ۱۹ تير ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۴
وال استریت ژورنال:

رفت و آمد وزرای خارجه 1+5 به وین طی 11 روز آینده

درحالیکه رسما سفر هیچ یک از وزرای خارجه 6 کشور اعلام نشده، سه دیپلمات گفته اند که وزرای خارجه تا روز جمعه به وین می آیند.
تدبیر24: وال استریت ژورنال نوشت: وزرای خارجه 1+5 این هفته به وین می آیند تا موانع ایجاد شده را رفع کنند.

پس از سخنان دیپلمات های غربی مبنی بر پیشرفت اندک مذاکرات هسته ای، تصمیم گرفته شد که وزرای خارجه در آخرین دور از گفتگوها شرکت کنند.

درحالیکه رسما سفر هیچ یک از وزرای خارجه 6 کشور اعلام نشده، سه دیپلمات گفته اند که وزرای خارجه تا روز جمعه به وین می آیند.

جان کری وزیر خارجه آمریکا که اکنون در آسیا بسر می برد اواخر هفته به وین سفر خواهد کرد.

در همین حال، نشانه هایی از اختلاف بین 1+5 پدید آمده است. لوران فابیوس وزیر خارجه فرانسه روز سه شنبه به اختلافات مسکو با دیگر کشورهای گروه 1+5 اشاره کرد. این درحالی است که برخی از دیپلمات های غربی این مسئله را رد کرده اند.

از دوم جولای، مذاکرات هسته ای در پایتخت اتریش به منظور دستیابی به توافق نهایی آغاز شده است.

مذاکرات به رهبری کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، جواد ظریف وزیر خارجه ایران انجام می شود. ویلیام برنز معاون جان کری نیز در مذاکرات حضور یافته است.

با این حال اخبار حکایت از آن دارد که مذاکرات به موانعی از جمله حق غنی سازی آینده ایران و زمان بندی رفع تحریم ها برخورده است. بنابراین وزرای خارجه با موانع سنگینی روبرو هستند که برای انعقاد توافق هسته ای باید آنها را از میان بردارند.

یک مقام غربی می گوید که وزرای خارجی بعید است که تا 11 روز آینده در وین توقف داشته باشند انها در رفت و آمد خواهند بود.

علی واعظ کارشناس مسائل ایران در گروه بحران می گوید: حضور سیاستمداران بلندپایه استراتژی عاقلانه ای است. در واقع در بهترین حالت این اقدام می تواند مذاکرات را نجات دهد و در بدترین حالت گناه شکست مذاکرات به گردن آنها نمی افتد.

وی اضافه کرد: هیچ تضمینی وجود ندارد که ورود وزرای خارجه به وین بتواند قفل مذاکرات را بشکند، با این حال حضور آنها ضرری هم ندارد.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: