ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۲۸۹۱۳
تاریخ انتشار: ۲۳ تير ۱۳۹۳ - ۱۳:۴۸

پارلمان بریتانیا: باید به روحانی اعتماد کنیم

باید حسن روحانی را فردی دانست که واقعا برای دست یابی به توافق دائمی با 1+5 درباره برنامه هسته ای ایران تلاش می کند و از اعتبار و قدرت در بالاترین سطح در کشورش برخوردار است.
تدبیر24: کمیته امور خارجی پارلمان بریتانیا ضمن حمایت از بازگشایی سفارت این کشور در تهران خواستار اعتماد به ایران در پرونده هسته ای شد.

گزارش کمیته امور خارجی پارلمان بریتانیا که روز  دوشنبه منتشر شد تاکید کرد باید به حسن روحانی رئیس جمهور ایران در زمینه پرونده هسته ای این کشور اعتماد کرد.

در این گزارش آمده است: البته همزمان باید درباره روحانی از طریق عملکرد وی و نه سخنانش داوری کرد.

این گزارش قبل از نشست هسته ای روز یکشنبه وزیران خارجه 1+5 با ایران در وین تهیه شده بود.

در گزارش کمیته امور خارجه پارلمان بریتانیا اضافه شده: باید حسن روحانی رئیس جمهور ایران را فردی دانست که واقعا برای دست یابی به توافق دائمی با 1+5 درباره برنامه هسته ای کشورش تلاش می کند و از اعتبار و قدرت در بالاترین سطح در کشورش برخوردار است.

این گزارش ادامه داد: روحانی، عملگراست. او امیدوار است تحریم های اقتصادی علیه تهران را بردارد. او به ضرورت اصلاح طلب نیست به همین دلیل باید براساس عملکرد وی داوری کرد و نه فقط سخنانش.

در این گزارش آمده است: توانمندی های ایران با چالش روبه رو است. ایران نیازمند 6 ماه زمان برای تولید مقدار کافی از اورانیوم غنی شده برای ساخت بمب اتمی نیاز است. به همین دلیل زمان لازم برای کشف این اقدام و ارائه آن به شوری امنیت سازمان ملل متحد وجود دارد.

"ریچارد اوتاوای" رئیس کمیته سیاست خارجی مجلس نمایندگان بریتانیا (مجلس عوام) هم در این باره اظهار داشت: اگر به ایران اعتماد کنیم در این صورت آژانس بین المللی انرژی اتمی باید حق بازرسی ناگهانی از همه تاسیسات هسته ای و تولیدات و برنامه ها را داشته باشد.

کمیته سیاست خارجی پارلمان بریتانیا همچنین از بازگشایی سفارت این کشور در تهران اعلام کرد.

ایران و گروه کشورهای 1+5 هم اکنون در شهر وین پایتخت اتریش در حال مذاکره برای دست یابی به توافق نهایی بر سر برنامه هسته ای تهران هستند.

پایان تیر ماه، پایان مهلت 6 ماهه ای است که دو طرف برای دست یابی به توافق نهایی تعیین کرده بودند.
وزیران خارجه کشورهای غربی از جمله بریتانیا روز یکشنبه در این مذاکرات حاضر بودند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: