ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۲۹۰۲۰
تاریخ انتشار: ۲۴ تير ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۱
شورای ملی ایران - آمریکا:

خسارت 175 میلیارد دلاری آمریکا از تحریم ایران

شورای ملی آمریکایی-ایرانی در آمریکا در آماری ارائه شده اعلام کرد که تحریم‌های اعمال شده علیه ایران هزینه‌ای بالغ بر 175/3 میلیارد دلار برای آمریکا در بر داشته است که باعث از دست دادن فرصت‌های صادراتی در طول هجده سال گذشته شده است.
به گزارش تدبیر24 به نقل از روزنامه وال استریت ژورنال، در واقع در این آمار نشان داده شده است که به چه اندازه تجارت مورد انتظار میان ایران و آمریکا می‌توانست برای آمریکا سودمند باشد.

تریتا پارسی رییس شورای ملی آمریکایی ایرانی در این باره گفت: تحریم‌ها علیه ایران باعث گسترش بحران شده است و همچنین ممکن است این اتفاق که باعث تحت فشار قرار دادن ایران شده و ایرانیان را به این سمت سوق داده است که حسن روحانی را که معتدل‌تر از رییس‌جمهور پیشین این کشور است انتخاب کنند.

این در حالی است که سخنگوی وزارت خزانه‌داری آمریکا درباره هزینه ناشی از تحریم ایران می‌گوید که 175 میلیارد دلار کمتر از یک درصد از صادرات آمریکا در این زمان بوده و چندان اهمیت نداشته است.

سوزان مالونی کارشناس ایران در موسسه بروکینگز می‌گوید: هزینه و منافع تحریم‌های آمریکا علیه ایران همواره در گذشته مورد بحث قرار گرفته است اما اظهارات محمود احمدی‌نژاد رییس‌جمهور پیشین ایران که هولوکاست را زیر سوال برده بود باعث شده که هزینه تحریم‌ها بیشتر به چشم آید.

کیم برلی الیوت، کارشناس سیاست تجارت در مرکز جهانی توسعه که مطالعاتی درباره هزینه تحریم‌ها در دهه 1990 داشته است، می‌گوید: از آنجایی که هزینه از دست دادن تجارت با ایران به صورت مستقیم مانند اقدام نظامی قابل مشاهده نیست به همین خاطر متاسفانه چندان محاسبه نمی‌شود.

وی ادامه داد: به نظر می‌رسد هزینه‌های حاصل از تحریم ایران چندان بزرگ نیست و به چشم نمی‌آید اما پارسی اعلام می‌کند که نادیده گرفتن هزینه‌های ناشی از تحریم علیه ایران یک سیاست غلط است.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: