ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
جمعه ۰۳ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 25
کد خبر: ۲۹۲۵
تاریخ انتشار: ۱۳ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۵:۵۸

به خاطر سوریه با ایران کنار بیایيد

شرلی ویلیامز در روزنامه «گاردین» نوشت که به خاطر سوریه با ایران کنار بیایید. ویلیامز نوشت: تصمیم باراک اوباما برای مشورت با کنگره قبل از هر نوع اقدام نظامی عليه سوریه، فرصت محدودی را برای مذاکره به ...
تدبیر24: شرلی ویلیامز در روزنامه «گاردین» نوشت که به خاطر سوریه با ایران کنار بیایید. ویلیامز نوشت: تصمیم باراک اوباما برای مشورت با کنگره قبل از هر نوع اقدام نظامی عليه سوریه، فرصت محدودی را برای مذاکره به منظور پیدا کردن راهی سیاسی فراهم کرده است؛ تصمیمی که مورد استقبال رهبران سیاسی دنیا و از جمله حسن روحانی ريیس‌جمهور ایران قرار گرفته است.

وی ادامه مي‌دهد: ایران با 75 میلیون نفر جمعیت و داشتن منابع طبیعی نفت و گاز نقش حیاتی در منطقه ایفا مي‌کند. این کشور بیش از هر کشور دیگری از استفاده از سلاح شیميایی علیه خود متضرر شده است. در دهه 80، ایران ده‌ها هزار نفر از جوانان خود را به دلیل حملات شیميایی صدام حسین به این کشور از دست داد؛ حملاتی که هیچ‌گاه کشورهای غربی آن را محکوم نکردند.

 ایران به دفعات مختلف استفاده از سلاح‌های شیميایی را محکوم کرده است که آخرین مورد آن استفاده از سلاح شیميایی در سوریه بوده است. این کشور از جمله کشورهای فعال در زمینه حمایت از کنوانسیون‌هايي است که علیه استفاده از سلاح شیميایی در سازمان ملل وجود دارند.  

 این در حالی است که از سال 2011 انگلستان در این کشور سفارتخانه فعال ندارد. آمریکا نیز که از سال‌ها پیش روابط خود را با ایران قطع کرده است؛ اکنون تنها فرانسه است که در ایران سفیر دارد. زمانی که حسن روحانی در ایران انتخاب شد، پیشنهادهایی داده شد که انگلستان یک دیپلمات را برای شرکت در مراسم تحلیف وی به ایران بفرستد، کاری که هیچ‌گاه انجام نشد.

 اکنون برای حل مساله سوریه به صورت دیپلماتیک دو اقدام ضروری است اول اینکه درگیری به پایان برسد و دوم اینکه فکری به حال مردم آواره شود که در بیرون و درون سوریه آواره شده‌اند. در این هفته اجلاس جی بیست در سن‌پترزبورگ روسیه برگزار خواهد شد، آمریکا، انگلیس و فرانسه باید در این اجلاس حمایت مالی و سیاسی خود را از اجلاس ژنو که قرار است درباره سوریه برگزار شود، اعلام کنند. کنفرانس ژنو فرصتی است که در آن تمایل ایران برای پیدا کردن راهی دیپلماتیک برای سوریه مورد آزمایش قرار خواهد گرفت. اکنون زمانی است که غرب باید برای فراهم کردن مسیری برای ایفای نقش حیاتی ایران در منطقه، مشاركت اين کشور را بپذيرد.

 منبع: سایت تابناک

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: