ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۲۹۵۰۷
تاریخ انتشار: ۳۰ تير ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۰
تحلیل فوتبالی روزنامه انگلیسی از مذاکرات ایران با 1+5

گاردین: نتیجه مذاکرات هسته ای ۱-۱ است

کمتر از سه ماه وقت برای تیم مذاکره کننده ایران به ریاست “محمد جواد ظریف” و هیئیت های کشورهای 1+5 باقی است تا با یکدیگر به توافقی برسند که همزمان با حضور “باراک اوباما” ، “حسن روحانی” و دیگر مقامات در گردهم آیی سالانه سازمان ملل از آن رونمایی شود.
تدبیر24: مذاکره کنندگان هسته ای برای چهار ماه دیگر وقت دارند تا به توافقی جامع دستیابند ولی در این راه باید درباره موضوع سانتریفیوژها تمرکز کنند.
 
به گزارش پیام نو، درحالیکه مذاکره کنندگان ایران و گروه ۱+۵ توافق کردند تا مذاکرات تا سوم آذر ادامه یابد روزنامه گاردین مذاکرات هسته ای را به رقابتهای جام جهانی تشبیه کرده است و نوشته اگر این مذاکرات همانند یک بازی باشد اکنون نتیجه ۱-۱ است و مذاکرات به وقت اضافه کشیده است. نتیجه بازی مساوی بوده چون دو طرف در وین به چیزی خاص دست یافتند. ایران به تمامی توافقاتش متعهد بوده است و برخی از فعالیتهای هسته ای اش را متوقف کرده است ، آمریکا نیز تعهداتش را انجام داده و ۴٫۲ میلیارد دلار سرمایه بلوکه شده ایران را آزادکرده است. آنها نشان داده اند که توافق قابل انجام است امری که سالها در بن بست قرار داشت.
 
گاردین نوشت: اگرچه طرفهای مذاکره نتوانستند تا پیش از ۲۰ جولای به توافقی جامع دستیابند برای این امر چهار ماه به خود وقت دادند دراین میان "کاترین اشتون” مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز تا پایان این مدت زمان ریاستش به عنوان نماینده اتحادیه تمدید شد تا پیشبرد مذاکرات را ادامه دهد. اما در واقعیت کمتر از سه ماه وقت برای تیم مذاکره کننده ایران به ریاست "محمد جواد ظریف” و هیئیت های کشورهای ۱+۵ باقی است تا با یکدیگر به توافقی برسند که همزمان با حضور "باراک اوباما” ، "حسن روحانی” و دیگر مقامات در گردهم آیی سالانه سازمان ملل آماده شود. مذاکره کنندگان امیدوارند  این امر تا اکتبر رخ دهد و مذاکرات به یک فوتبال سیاسی در انتخابات میاندوره ای آمریکا تبدیل نشود.
 
مذاکره کنندگان با نتیجه تلاششان به خانه هایشان می روند . دولت ایران ۲٫۸ میلیارد دلار دیگر را در بخش های ۵۰۰ میلیون و ۴۰۰ میلیونی دریافت می کند. آمریکاییها و اروپاییان نیز درمقابل از تعهد ایران در محدودیت فعالیت های هسته ای ، کاهش ذخایر اورانیوم غنی شده و بازرسی بازرسان آژانس انرژی اتمی را مطرح می کنند.
 
تمرکز اصلی در بن بست مذاکراتی قابلیت غنی سازی ایران ، راکتور هسته ای اراک و دیگر فعالیت های ایران است. در روزهای آخر مذاکرات وین ، مذاکره کنندگان درباره ایده های تازه مرتبط با این موضوعات صحبت کردند که می تواند در چهار ماه آینده پرثمر باشد. در مدت زمان باقی مانده  نیز غرب با چالشهای خود روبروست . تعداد سانتریفیوژهای ایران که قابلیت غنی سازی اورانیوم را دارد  هنوزباعث نگرانی غرب است.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: