ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۰۴۳۱
تعداد نظرات: ۵ نظر
تاریخ انتشار: ۰۹ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۱
تحلیل الجزیره از ایران پس از احمدی نژاد

ایران با حسن روحانی به یک قدرت جهانی تبدیل می شود

گسترش قلمروی نیروهای تروریستی داعش در عراق و سوریه باعث نگرانی دولتهای منطقه شده است و خطرکنترل قلب ژئوگرافیک منطقه خاورمیانه را در بزرگترین محل ذخایر انرژی جهان پیش آورده و درعین حال تمدید مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5 و تمایل بهبود روابط تهران واشنگتن این گمانه ها را ایجاد کرده که ایران می تواند به قدرتی بزرگ تبدیل شود.
تدبیر24: تحلیل گر الجزیره در یادداشتی بر تحول بنیادین وضع ایران در منطقه و جهان پس از پیروزی روحانی و سر کار آمدن دولت وی تاکید کرد.

به گزارش پیام نو تحلیلگر الجزیره می نویسد گسترش قلمروی نیروهای تروریستی داعش در عراق و سوریه باعث نگرانی دولتهای منطقه شده است و خطرکنترل قلب ژئوگرافیک منطقه خاورمیانه را در بزرگترین محل ذخایر انرژی جهان پیش آورده و درعین حال تمدید مذاکرات هسته ای ایران و گروه ۱+۵ و تمایل بهبود روابط تهران واشنگتن این گمانه ها را ایجاد کرده که ایران می تواند به قدرتی بزرگ تبدیل شود.

حملات داعش در عراق، تهران و واشنگتن را به یکدیگر نزدیک کرده است و دو قدرت به دنبال راهکاری برای جبران ضعف دولت "نوری المالکی” هستند. با توجه به نگرانی موجود نسبت به گروه ه داعش و دیگر گروه های خشونت طلب، گفتگوی درحال رشد برای اتحاد احتمالی بین غرب و ایران به وجود آمده است که راه را برای توازن قدرت منطقه بازخواهد کرد.

دراین میان ایران بار دیگر خود را در عرصه جهانی نشان داده و دربین بیست اقتصاد بزرگ جهان می تواند برای خود به عنوان قدرتی بین المللی جا بازکند. بعد از سالها انزوای ژئوپولیتیکی و رقابتهای تلخ ایدوئولوژیک با غرب  اما سیاست پراگماتیک دولت روحانی باعث افزایش موفقیت ایران در دست یافتن غرور در بین کشورهای جهانی شده است.

روحانی عاملی برای متفاوت نشان دادن جایگاه ایران در جهان

به دنبال پیروزی "حسن روحانی” در اواسط سال ۲۰۱۳ با کسب آرای میلیون ها ایرانی، اعتدال و پراگماتیسم در سیاست داخلی و خارجی انتخاب شد. روحانی یکی از تیم های پرقابلیت در تاریخ ایران  را تشکیل داد که تعداد اعضای کابینه اش با تحصیلات دکتری از کابینه کاخ سفید بیشتر است. امروز روحانی با دولت تکنوکرات و بسیارحرفه ای و درک روابط بین الملل  رام متفاوتی را در پیش گرفته است. پس از یک سال ریاست او نه تنها موضوعات مهم چون تورم و ارزش پایین ریال بهبود کرده است بلکه توانست یک سری مذاکرات گسترده در سطح عالی را با قدرتهای جهان درباره حل برنامه هسته ای ایران داشته باشد.

درحالیکه رویکرد روحانی با انتقادهایی همراه بوده ولی تمدید مذاکرات و امکان برداشتن تحریم های بین المللی می تواند راهی برای بازگشت ایران به جامعه جهانی باشد. برای اولین بار در چند دهه امکان جدی برای سرمایه گذاری غرب در ایران به وجود آمده است. روحانی تا کنون توانسته با هوشیاری ساختار قدرت چندقطبی  ایران را درنوردد و محافظه کاران را برای حمایت از سیاست های خارجی اش با غرب قانع کرده است و همچنین حمایت اصلاح طلبان را با تاکید بر آزادی اجتماعی ، بازسازی اقتصادی کسب کرده است. روحانی در میان رهبرانی پراگماتیست قرار دارد  که حتی بهتر از "میخاییل گرباچوف” و "دنگ ژیاپینگ”  دست به اصلاحات سیاسی و اقتصادی زده است.

از طرف دیگر درخشش ایران و شگفتی سازی بازی اش در جهان با حضور تیم ملی فوتبال در جام جهانی با توجه به تمامی مشکلات می تواند جلوه ای از رشد ایران باشد  و همچنین دست کم گرفتن این کشور در دهه های اخیر. اگرچه تحریم ها بر نیازهایی چون غذا و دارو در ایران تاثیر شدیدی گذاشته است ولی مقاومت و سیاست پراگماتیک  ایران  در حال برگرداندن ورق به نفع ایران است. امروز ایران درسطح  منطقه به قدرت علمی تبدیل شده و در میان کشورهای پیشرو در زمینه تحقیقات علمی چون عرصه نانوتکنولوژی و تولید سلولهای بنیادی قرارگرفته است.

به طور کلی رویکرد دولت روحانی در تشخیص نیازها و ایجاد رویکردی دیپلماتیک خلاقانه و برداشتن سیاست های سطحی، باعث زمینه سازی برای شکوفایی کشور شده است. با نزدیک شدن به دوره بعد از تحریم های بین المللی نباید از شنیدن اخباری در سازمانهای اقتصاد جهانی درباره رشد اقتصادی ایران در آینده شگفت زده شد. ایران می تواند به کشوری شبیه چین در قرن ۲۱ تبدیل شود

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۳
روح اله
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۹
6
5
مگه خبرگزاریهای صهیونیستی مانند الجزیره از جناب روحانی تعریف کنن ما که در ایران چیزی جز بی تدبیری و سخنان شعاری که برایش می نویسند چیز دیگری ندیدیم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of)
این تعریف نیست باهوش! ترسیدن که اینطوری میگن. وگرنه قدرتمند شدن ما که به ضرر اوناست!
پردیس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۹
2
5
اینها همش سیاه کاریه نه اونها ما را قدرتی در دنیا میبینند و نه ما باید امر برمون مشتبه که تبدیل به قدرت جهانی خواهیم شد اونها از باز شدن این مبحث نظری غیر واقع دارند و در حقیقت هندوانه زیر بغل ماگذاشتند, تا به آن نرسند به این بازی سیاسی ادمه خواهند داد شونده و بیننده باید عاقل باشد..
ناهید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۰ - ۱۳۹۳/۰۵/۱۰
0
5
سلام. اگر میخواهید در عمل قدرت جهانی باشید لازم است ابتدا به ساکن ملتی که بر آنها حکومت میکنید از شما رضایت داشته باشند و در درجه ثانی رضایت دیکر ملل جهان واقع میشود
پس نتیجه جناب آقای روحانی
چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است
ابتدا پیشگیری بهتر از درمان است اما بیمه درمان یکسان و رایگان قدم اول بسمت قدرت جهانی شدن است
دوم کار شرافتمندانه قدم دوم بسمت قدرت جهانی شدن است زیرا سلامت اخلاقی جامعه در گرو ایجاد و گسترش کار شرافتمندانه است داخل پرانتز یادم میاد معلمی داشتیم که میگفت دولت آمریکا برای اینکه کشاورزانش با خیال آسوده به کار بپردازند. محصول را از کشاورزان میخرید و اگر مورد استفاده قرار نمیگرفت به دریا میریخت زیرا میگفت کشاورز باید خیالش آسوده باشد تا با دلگرمی به کار ادامه دهد
و موارد دیگری که بعدا خواهم گفت
عالم محضر خداست و در محضر خدا بواسطه ادعاهایمان امتحان میشویم
پس اول داخل کشور خودمان را دریابیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۵/۱۶
0
2
بابا این چه خیال بافی هست قدرت جهانی محاسباتی دارد.فکرکردید با حرف و تعریف شماها امکانپذیر است.
نظر شما: