ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۰۵۵
تاریخ انتشار: ۱۶ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۱:۵۲

عامل اصلی ناباروری مردان

یک دانشمند ایرانی دلیل اصلی ناباروری مردان را بی‌ثباتی ژنتیکی و صدمات DNA سلول‌های بدنی و جنسی مردان عنوان کرد.
تدبیر24: یک دانشمند ایرانی دلیل اصلی ناباروری مردان را بی‌ثباتی ژنتیکی و صدمات DNA سلول‌های بدنی و جنسی مردان عنوان کرد.


به گزارش تدبیر24 به نقل از ایسنا، بی‌ثباتی ژنتیکی و صدمات
DNA سلول‌های بدنی و جنسی مردان اغلب به صورت حذف‌های کوچک کروموزومی و تغییرات تعداد کروموزوم‌ها بروز می‌کنند که توسط دکتر حسین مُزدرانی- عضو هیأت علمی دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تربیت مدرس- عامل اصلی ناباروری شناخته شده است.

به نظر این متخصص ایرانی که به عنوان یکی از برگزیدگان داخلی جشنواره تحقیقاتی بین‌المللی رویان معرفی شده است، نارسایی کروماتین اسپرم، ناباروری، انتقال حذف‌های کوچک کروموزومی و تغییرات در تعداد کروموزوم‌ها به نسل بعدی، می‌تواند به دلیل مواجهه با آلودگی محیطی، مواد شیمیایی و تشعشعات یون‌زای طبیعی یا ساخته دست بشری باشد.

وی عنوان می‌کند که در زندگی مدرن امروزی میزان مواجهه با آلودگی‌های محیطی، شیمیایی و پرتوهای یون‌زا در حال افزایش است تمامی این عوامل فیزیکی و شمیایی القاء کننده‌های بالقوه صدمه به
DNA و سلول‌های جنسی هستند.

اسپرم انسان نیمی از مواد ژنتیکی را به نسل بعد منتقل می‌کند و کروماتین یا
DNA ناهنجار اسپرم، به شکل نقص در چگالش (انقباض) زودرس، شکست‌های رشته DNA، حذف‌های کوچک کروموزومی و آنیوپلوییدی (تغییرات در تعداد کروموزوم) نمود پیدا می‌کند. در نتیجه صدمات خود به خودی یا القایی DNA، دلیل اصلی بی‌ثباتی ژنومی در ناباروری مردان به‌شمار می‌رود.

این مشاهدات هم‌چنین می‌تواند تأثیر به‌سزایی در بیماران سرطانی تحت پرتودرمانی، یا افرادی که به دلایل شغلی در معرض عوامل شیمیایی و فیزیکی القا‌کننده‌ صدمه به
DNA هستند، داشته باشد.

در این پروژه بی‌ثباتی ژنومی که به صورت صدمه به
DNA و تغییرات ژنی بروز می‌کند، فراوانی این صدمات در افراد نابارور، صدمات ژنومی القا شده با پرتو‌ها، ناهنجاری‌های ژنومی دخیل در باروری ناموفق و جنین‌های پیش از لانه‌گزینی و انتقال این ناهنجاری‌ها به نسل‌های بعدی مورد ارزیابی قرار گرفته و چندین تکنیک آزمایشگاهی جدید در این رابطه معرفی شده است.

دکتر حسین مزدرانی تا کنون 11 مقاله از این پروژه را در مجلات معتبر علمی دنیا مانند
Reproduction به چاپ رسانده است.

 

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: