ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
پنجشنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 24
کد خبر: ۳۰۷
تاریخ انتشار: ۰۵ مرداد ۱۳۹۲ - ۰۹:۵۲

انتقاد شدید مطبوعات ترکیه از اردوغان

دولت ترکیه آنچه که از ورود به خاورمیانه به دست آورده خارج شدن کنترل مناطق مرزی‌اش با همسایه‌هاست و ترکیه اکنون منزوی شده است و باید معیارهای جدیدی برای سیاست خارجی خود مشخص کند.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از المیادین، کُردها در شمال سوریه در آستانه خودمختاری هستند، حمایت از تروریست‌های جبهه النصره باعث افزایش نگرانی‌های بین المللی شده و حمایت از اخوان المسلمین در مصر، ترکیه را در محیط خاورمیانه در شرایط سختی قرار داده است.
 
روزنامه‌های ترکیه با بررسی مشکلات اخیر سیاست خارجی این کشور معتقد هستند که اقدامات دولت رجب طیب اردوغان نخست وزیر این کشور چنین وضعیتی را ایجاد کرده است.
 
روزنامه «طَرف» در سرمقاله خود تصریح می‌کند که خودمختاری کُردهای سوریه و تلاش برای استفاده از مخالفان مسلح سوری برای مهار آنها نشان از بحران در سیاست خارجی ترکیه دارد، باتلاقی که راه فراری از آن نیست چرا که حزب عدالت و توسعه بر اساس سیاست‌های انعطاف ناپذیری عمل کرده که اصلی‌ترین نتیجه آن مسئله کُردهاست.
 
این روزنامه می‌افزاید: دولت اردوغان که در مصر و سوریه مدعی حمایت از دموکراسی است، آیا می‌تواند در مورد کُردها هم از دموکراسی غربی بهره گیرد.
 
طَرف تاکید می‌کند: مسیری که دولت ترکیه در مورد مسائلی چون دادگاه طارق الهاشمی اختیار کرد، نمونه‌ای از سیاست‌های اشتباه و دوگانه است که اکنون به این نتیجه رسیده است.
 
روزنامه «زمان» نیز در مطلبی با عنوان «چه چیز حاصل شد»، تاکید می‌کند که دولت ترکیه آنچه که از ورود به خاورمیانه به دست آورده خارج شدن کنترل مناطق مرزی‌اش با همسایه‌هاست و سوریه و عراق نمونه‌ای از این مسئله هستند.
 
این روزنامه با بیان اینکه اکنون بخشی از شمال سوریه در کنترل حزب اتحاد کُردی است و دولت دمشق نسبت به این مسئله هشدار داده بود می‌افزاید: اکنون این حزب در تلاش است تا در داخل ترکیه هم قدرت خود را افزایش دهد و همین مسئله باعث شد تا آنکارا در شرایط بسیار سختی قرار بگیرد.
 
روزنامه «ملّیت» هم با انتقاد از سیاست خارجی ترکیه در مصر تاکید می‌کند: در حالی که همه کشورهای عربی از تغییر در قاهره حمایت کرده‌اند، آنکارا شدیدترین مواضع را اتخاذ کرده است. هر چند آنکارا بر دموکراتیک بودن دولت مرسی تاکید دارد ولی واقعیت این است که دولت اردوغان بر اساس نگاه ایدئولوژیک به تحولات می‌نگرد و به همین دلیل کسی حرف‌های آنکارا را باور ندارد.
 
این روزنامه تصریح می‌کند که ترکیه اکنون منزوی شده است و باید معیارهای جدیدی برای سیاست خارجی خود مشخص کند.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: