نمایندگان محترم استیضاح کننده و وزیر محترم علوم آیا عمل و گفتار شما یکی است و مستنداتی برای پاسخ های خود برای ارائه دارید؟
تدبیر24: استیضاح یکی از ساز وکارهای سیاسی مورد استفاده در سیاست داخلی کشورها و به طور مشخص عرصه مناسبات دو قوه مقننه و مجریه است. می دانیم استیضاح وقتی قابل طرح در مجلس است که با امضای حداقل ۱۰ نفر از نمایندگان به مجلس تقدیم شود.حال که تعداد امضاء کنندگان وزیر علوم به بیش از 5 برابر قانونی رسیده است چرا انحام نشود؟ و سوال مهمتر اینکه این اعمال فشار تحت عنوان استیضاح وزیر علوم آیا عملکرد وزیر ،اساتید،کارکنان و دانشجویان را تحت تأثیر قرارد نمی دهد؟ و تحت شعاع قرار گرفتن فعالیت های وزارتخانه برای چه کسی مهم است؟
یاد آوری عبارت :« تبدیل دانشگاه به باشگاه سیاسی؛ سمّ مهلک برای حرکت علمی کشوراست » ضروری به نظر می رسد، افراد از هر کدام از گروهای سیاسی کشور چه آنهایی که به دنبال استیضاح هستید و چه آنهایی که در وزارت علوم از عملکرد خود دفاع می کنند آیا به مغهوم این جمله و سایر فرمایشات رهبر معظم انقلاب در دیدار اساتید، محققان و پژوهشگران دانشگاهها که اخیراٌ ایراد داشتند توجه کرده اید و باید یادتان نرود که افرادی که اظهار نظرهای شما را در مقام کارگزارن نظام می شنوند و می خوانند اساتید ، دانشجویان و کارمندان دانشگاهها هستند یعنی نخبگان جامعه و آیا به نظر شما اگر اظهار نظری خلاف واقع باشد این قشر متوجه نمی شوند؟!
اگر استیضاح حق نمایندگان است چرا هیأت رئیسه اعلام وصول نمی کرد . چه دلیلی دارد هیأت رئیسه فقط تحت عنوان مصلحت اندیشی راه های دیگری را انتخاب می کند. در این استیضاح حق با یک طرف است . انجام شود تا دانشگاهیان واقیعت¬های حوزه کاری خود را متوجه شوند و به قول معروف :
خوش بود گر محک تجربه آید به میان
تا سیه روی شود هر که در او غش باشد
اما استیضاح وزیر علوم،تحقیقات و فناوری فوایدی برای جامعه علمی کشور دارد. چهار مورد مهم آن عبارتند از:
1-مشخص شدن موضوع بورسیه ها برای مردم در صحن علنی هر شخص یا گروهی که تخلف کرده معرفی شود.الان این موضوع چه صحت داشته باشد چه صحت نداشته باشد،سودی یا ضرری برای دانشگاهیان ندارد.چونکه به یک ابزار تبدیل شده است یعنی وزیر برای اینکه استیضاح نشود از آن استفاده می کند و نمایندگان هم مقصود خود را بر روی برگه استیضاح نگرانی از وضعیت دانشگاه ها می دانند. که نتیجه می توان گرفت ریشه¬ی اختلاف ها عمیق تر از آنچه خواندید است و اگر به این مورد که اشاره شد در موقع خواندن توجه شود خواهید متوجه شد حتی در نوشتن متن آن هم ابهام برای نگارنده و خواننده است. چون در اصل موضوع ،یعنی استیضاح ایهام وجود دارد که چه نیتی از طرح استیضیاح است و ابهام بعدی چرا وزارتخانه تلاش می کند استیضاح منتقی شود مگر آقای وزیر به عملکرد خود اعتقاد ندارد؟
2- در این فاصله که تا استیضاح وصول شود یا نشود .قدرت رایزنی نمایندگان در انتصاب روسای دانشگاههای شهر و استان در حوره انتخابیه بالا می رود که از جمله فواید ! دیگر برای جامعه علمی کشور است چون در آن صورت نیروی معرفی شده نماینده سمت گرفته و شرایط برای انتخابات دوره بعد خود را بهبود بخشیده است.
3- از زمان طرح استیضاح تاکنون انرژی وزیر علوم و کادر وابسته به ایشان بیشتر صرف این کار شده است و عملا بازدهی در سایر حوزه ها را به طور محسوسی کاهش یافته است. این هم حسن سوم استیضاح آن هم وقتی به عنوان اهرم فشار باشد.
4- حسن چهارم آن این است هر دو طرف موضوع فقط به قدرت خودشان فکر می کنند یعنی وزیر در وزارت بماند و نمایندگان هم که می گویند دنیال منافع شخصی نیستند ! و اگر بقیه موارد خصوصاٌ حرکت علمی کشورهم تحت تأثیر حرکات سیاسی هم قرار گرفت اشکالی ندارد.
حال یک سوال مشترک از نمایندگان محترم استیضاح کننده و وزیر محترم علوم ویک سوال جداگانه از هر دو گروه که انتظار می رود در رسانه ها پاسخگو باشند مطرح است:
1- نمایندگان محترم استیضاح کننده و وزیر محترم علوم آیا عمل و گفتار شما یکی است و مستنداتی برای پاسخ های خود برای ارائه دارید؟
2- نمایندگان محترم ؛دکتر روحانی در زمان رای اعتماد دکتر فرجی دانا فرمودند که برنامه همان برنامه است و تنها فرد عوض ميشود.حال با برکناری وزیر علوم چقدر می توانید بر سیاست های وزرات علوم تأثیر گذار باشید. و آیا محلس بین افرادی که به نتایج انتخابات 88 اعتراض داشتند و افرادی که فتنه گر بودن و اصل نظام را مورد حمله - البته به خیال واهی خود- قرار دادند تمایز قائل است؟
3- مصاحبه های وزیر محترم در دفاع از انتصاباتش این است که افرادی منصوب شده اند که در فتنه نقش نداشته اند چرا این افراد با بیانبه رسمی انزجار خود را از فتنه گران اعلام نمی کنند؟آیا این افراد کسانی هستند از فتنه گران حمایت کرده اند یا به نتایح معترض بوده اند؟