ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۱۰۶
تاریخ انتشار: ۱۷ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۱:۲۰

سه دستگی عربی در قبال سوریه/عکس

گفتنی است اتحادیه عرب در نشست ویژه وزرای خارجه این اتحادیه که هفته گذشته در قاهره برگزار شد به هیچ تصمیم واحدی درباره سوریه نرسید و فقط در بیانیه پایانی ...

تدبیر24: عربستان، قطر، امارات متحده عربی، کویت، بحرین و لیبی جزء این کشورها هستند که موافق حمله نظامی آمریکا به سوریه حتی بدون مجوز شورای امنیت هستند.

 22 کشورعربی به موضع واحدی درباره مساله حمله به سوریه نرسیده اند و با نگاهی به مواضع این کشور ها می توان سه گروه در این کشورها دسته بندی کرد:

 

1- موافق حمله : می توان هفت کشور را در این دسته قرار داد. عربستان، قطر، امارات متحده عربی، کویت، بحرین و لیبی جزء این کشورها هستند که موافق حمله نظامی آمریکا به سوریه حتی بدون مجوز شورای امنیت هستند. اردن نیز جزء کشورهای موافق حمله نظامی به سوریه هستند اما در این عملیات نظامی، مشارکت نمی کنند.

 

2- دسته دوم کشورهایی هستند که موضع بینابین دارند و نه مشتاق حمله آمریکا به سوریه هستند و نه مخالفت جدی با حمله دارند. کشورهای عمان، یمن،سودان و مراکش جزء این کشورها محسوب می شوند.

 

3- و بالاخره دسته سوم کشورهایی هستند که مخالف حمله آمریکا به سوریه اند. این کشورها شامل عراق، لبنان، مصر، تونس و الجزایر است.

 

گفتنی است اتحادیه عرب در نشست ویژه وزرای خارجه این اتحادیه که هفته گذشته در قاهره برگزار شد به هیچ تصمیم واحدی درباره سوریه نرسید و فقط در بیانیه پایانی خود با متهم کردن حکومت سوریه به استفاده از سلاح های شیمیایی علیه مخالفان، خواستار واکنش جدی جامعه جهانی نسبت به این اقدام شد.

 

تصویر زیر کشورهای عربی را با سه رنگ نشان می دهد. رنگ قرمز کشورهای مخالف حمله هستند، رنگ آبی کشورهای موافق و رنگ فیروزه ای کشورهای بینابین است.

 

البته کشورهایی چون جزایر قمر  (کومور) ، جیبوتی و سومالی با وجود عضویت در اتحادیه عرب، دارای نقش منطقه ای و موثری نیستند و در صف بندی ها به شمار نمی آیند.

منبع:عصر ایران

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: