ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۳۱۱۰۷
تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۵

جیمی کارتر: غرب حماس را به رسمیت بشناسد

جیمی کارتر، رئیس جمهوری پیشین آمریکا در مقاله‌ای از غرب درخواست کرد تا حماس را به عنوان "بازیگر سیاسی مشروع" که نماینده مردم فلسطین است، به رسمیت بشناسد.
تدبیر24: جیمی کارتر به همراه مری رابینسون، رئیس جمهوری سابق ایرلند مقاله مشترکی را در مجله فارن پالسی نوشتند. کارتر و رابینسون با انتقاد شدید از رژیم صهیونیستی نوشته‌اند: هیچ توجیه انسانی و یا حقوقی برای عملکرد نیروهای دفاعی اسرائیل (IDF) که در حال انجام این جنگ هستند، وجود ندارد.

رژیم صهیونیستی که طی یک ماه گذشته غزه را زیر بمباران شدید خود قرار داد، به بهانه دفاع از خود غیر نظامیان بی‌گناه فلسطین را می‌کشد.

طبق اعلام وزارت بهداشت فلسطین حدود 1900 فلسطینی که اکثرا غیرنظامیان هستند، در جریان حملات بی‌امان صهیونیست‌ها کشته شده‌اند و از بامداد روز سه شنبه آتش بس 72 ساعته‌ای اعلام شده است.

جیمی کارتر طی سال‌های اخیر همواره علیه رژیم صهیونیستی سخن گفته و موضعی در حمایت از حل بحران دیرینه خاورمیانه اتخاذ کرده است.

در مقاله فارن پالسی آمده است: ما نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم که حماس از بین برود و یا خودش برای نابودی خود تلاش کند. تنها با به رسمیت شناختن حماس به عنوان یک بازیگر سیاسی، غرب می‌تواند انگیزه خوبی برای حماس ایجاد کند تا آن‌ها خلع سلاح شوند. حماس نماینده جمع انبوهی از مردم فلسطین است.

کارتر و رابینسون تاکید کردند که اسرائیل باید دست کم محاصره غزه را تا حدی کاهش دهد و اجازه بدهد که کارمندان دولتی آنجا حقوق دریافت کنند. با این حال رئیس جمهوری اسبق آمریکا که نقش بسزایی در امضای معاهده کمپ دیوید در سال 1978 داشت به همراه رئیس جمهوری سابق ایرلند از دو طرف درگیر به دلیل وارد کردن تلفات به غیرنظامیان انتقاد کردند.

ایالت متحده آمریکا حماس را به عنوان یک گروه تروریستی در لیست سیاه وارد کرده است. کارتر و رابینسون در مقاله مشترکشان، درگیری کنونی فلسطین و اسرائیل را "فاجعه انسانی" خواندند و گفتند: بمب‌ها، موشک‌ها و توپخانه‌ اسرائیل بخش عمده‌ای از غزه را با خاک یکسان کرده است که از جمله شامل منازل، بیمارستان‌ها و مدارس می‌شود. هدف گرفتن عمدی غیرنظامیان جرایم جنگی برای هر دو طرف محسوب می‌شود.

این سیاستمداران برجسته آمریکا و ایرلند می‌نویسند: هدف اولیه جامعه جهانی باید تضمین تحرک آزاد مردم و ورود و خروج کالاها به غزه از طریق اسرائیل، مصر و از طریق دریا باشد. آمریکا و اتحادیه اروپا باید همزمان حماس را نه تنها به عنوان یک نیروی نظامی، بلکه به عنوان یک نیروی سیاسی به رسمیت بشناسند.

کارتر همواره از گروه جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) حمایت می‌کرده است و در سال 2009 با رهبران این گروه دیدار کرد.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: