ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
يکشنبه ۲۹ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 20
کد خبر: ۳۱۱۱۹
تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۲

ایران و آمریکا امروز در ژنو مذاکره می کنند

نمایندگان جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده امریکا امروز ( پنجشنبه) در شهر ژنو سوییس بصورت دو جانبه مذاکره می کنند.
تدبیر24: گفت وگوهای دوجانبه هسته ای بین ایران و آمریکا در ژنو در سطح معاونان وزیر امور خارجه دو طرف برگزار می شود.

در این مذاکرات از سوی ایران سید عباس عراقچی و مجید تخت روانچی معاونان وزیر خارجه و اعضای تیم مذاکره کننده هسته ای و ویلیام جوزف برنز معاون ارشد وزیر خارجه امریکا و وندی شرمن مدیر کل سیاسی وزارت خارجه امریکا از سوی واشنگتن،سرپرستی این مذاکرات را به عهده دارند.

کارشناسان ایران و امریکا نیز در این مذاکرات حضور دارند.

یک عضو تیم مذاکره کننده هسته ای صبح پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا هدف از این گفت وگوها را ادامه رایزنی ها درخصوص موضوعات مورد اختلاف، و بررسی نحوه نزدیک کردن دیدگاه های طرفین اعلام کرد.

این مذاکرات نخستین دور از مذاکرات در طول دوره تمدید مذاکرات جامع هسته ای است که پس از مذاکرات وین ٦ ( دوم تا ١٩ جولای ) برگزار می شود.

ایران و ١+ ٥ در مذاکرات وین ٦ به دلیل اختلافات بویژه در مورد میزان غنی سازی ایران و طول دوره توافق جامع نتوانستند به توافق برسند و از این رو طول دوره مذاکرات جامع هسته ای برای رسیدن به توافق نهایی و نیز توافق اولیه ژنو را به مدت چهار ماه تا ٢٤ نوامبر ٢٠١٤ تمدید کردند.

تهران پیشنهادهایی علمی و منطقی را به طرف مقابل ارایه کرده است و طرفین در تلاشند به مفهوم مشترکی در موضوعات اختلافی از جمله غنی سازی دست یابند.

ایران اعلام کرده است که برای ٥ تا ٧ سال اینده به ظرفیت ١٩٠ هزار سو برای تهیه سوخت نیروگاه اتمی بوشهر ، راکتور تحقیقاتی تهران و راکتور اراک نیاز دارد.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: