تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 05
کد خبر: ۳۱۴۵۵
تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۴
دکتر حشمت‌الله فلاحت‌پیشه نماینده سابق مجلس

تردید آمریکا در جنگ با داعش

تروریسم بدون نقش سازمان اطلاعاتی آمریکا در دنیای اسلام فراگیر نمی‌شد حتی یک بنای ذهنی وجود داشت مبنی بر اینکه از گروه‌‌های افراطی تروریستی برای ویران کردن چهره اسلامگرایان استفاده کنند و . . .
تدبیر24: در مورد تردید آمریکا در جنگ با داعش می‌توان عنوانی را به‌کار گرفت که اواخر دهه1360 یکی از نویسندگان رسانه‌ای مطرح در دنیا تحت‌عنوان رفتگری پس از آلوده‌سازی به‌ کار گرفت. زمانی بود که آمریکایی‌ها موضوع اقدام نظامی در سومالی را علیه تروریست‌های آن زمان مطرح کرده بودند. آن نویسنده این بحث را مطرح کرده بود اسلحه‌ای که در آن زمان به دست تروریست‌ها افتاده همان است که توسط آمریکایی‌‌ها و برخی کشورهای غربی پخش شده بود و گروه‌های مختلفی هم درگیر شده بودند و اکنون آمریکایی‌ها برای جمع‌آوری آن اسلحه تحت‌عنوان مقابله با تروریست، اقدام نظامی صورت می‌دهند.

اکنون کاری که داعش در عراق انجام می‌دهد همان ویران‌سازی است که ریشه آن توسط دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکا، سازمان سیا و برخی دستگاه‌های اطلاعاتی درمنطقه شکل گرفت و اکنون بعد از اینکه عراق دچار آلودگی شده آمریکایی‌ها به‌دنبال رفتگری در آنجا هستند؛ یعنی عبارتی که چیزی حدود بیش از 20 و چندسال پیش به‌کار گرفته شده بود اکنون درمورد عراق هم می‌توان به‌کار گرفت. تروریسم بدون نقش سازمان اطلاعاتی آمریکا در دنیای اسلام فراگیر نمی‌شد حتی یک بنای ذهنی وجود داشت مبنی بر اینکه از گروه‌‌های افراطی تروریستی برای ویران کردن چهره اسلامگرایان استفاده کنند و همین کار هم زمانی توسط طالبان و اکنون هم توسط داعش صورت می‌گیرد که کلیت موضوع است. ولی در شرایط کنونی اگر مقابله با تروریست‌هایی همچون داعش یک راهبرد در سیاست خارجی آمریکا باشد آن موقع کشورهای منطقه حتی ایران هم می‌توانند به آمریکا برای مقابله با تروریسم کمک کنند ولی متاسفانه هنوز شواهد کافی در دست نیست که مقابله با داعش برای آمریکا یک راهبرد باشد.

آمریکا حتی به‌صورت گزینشی با داعش برخورد کرده که اعتراضات مختلفی را برانگیخت. اکنون می‌بینیم که آمریکایی‌ها در شرایط ویژه‌ای علیه داعش اقدام می‌کنند. هنوز آمریکایی‌ها راهبردی مبنی بر ریشه‌کن کردن تروریسم در پیش نگرفته‌اند یعنی همواره سازمان سیا آمریکا معتقد به ایفای نقش مدیریت‌شده گروه‌های تروریستی اسلامی است؛ یعنی گروه‌های تروریستی اسلامی تا زمانی که در مقابل مخالفان آمریکا عمل می‌کنند حتما مورد حمایت آمریکا قرار می‌گیرند ولی زمانی که امنیت مراکز یا مناطق یا منافع آمریکایی‌ها را تهدید کنند؛ آن‌موقع مورد هجمه قرار می‌گیرند.

کمااینکه اکنون می‌بینیم بعد از جنایات مختلفی که علیه بشریت توسط داعش صورت گرفته، وزارت خارجه آمریکا اعلام می‌کند که برای حمایت از نمایندگی سیاسی و کنسولی آمریکا و خطر نزدیک شدن داعش به آنجا وارد عملیات شده‌اند لذا واقعیتی که وجود دارد این است که آمریکایی‌ها اگر واقعا به‌دنبال مقابله جدی با تروریسم هستند باید سیاست راهبرد ریشه‌کنی تروریسم درمنطقه را به‌گونه‌ای مطرح و در آن قالب عمل کنند که بتوانند نظر مثبت برخی کشورها مانند ایران را جلب کنند. در چنین شرایطی می‌توان همکاری علیه تروریست‌ها را به یک راهبرد تبدیل کرد در غیراین‌صورت همواره کشورهایی مانند ایران به نقش آمریکا در برخورد با تروریسم تردید دارند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: