ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۱۵
تاریخ انتشار: ۰۵ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۰:۵۶

کاندیدای وزارت خارجه روحانی قطعی شد

خبرهای رسیده نشان‌دهنده آن است که «حجت‌الاسلام و المسلمين دکتر حسن روحانی» معرفی محد جواد ظریف به عنوان کاندیدای وزارت خارجه به مجلس را قطعی کرده است.
خبرهای رسیده نشان‌دهنده آن است که «حجت‌الاسلام و المسلمين دکتر حسن روحانی» معرفی محد جواد ظریف به عنوان کاندیدای وزارت خارجه به مجلس را قطعی کرده است.
 
البته این به آن معنا نیست که موافقت نهایی با انتصاب ظریف از جانب مقام‌های عالی نظام صورت گرفته باشد.
 
وزارت خارجه به همراه وزارتخانه‌های اطلاعات، دفاع، ارشاد، کشور و معاونت اول پست‌هایی در کابینه هستند که سنتا رییس جمهور گزینه‌های خود برای تصدی آنها را با تایید نهایی مقام‌های عالی کشور انتخاب می‌کند.
 
ظریف در دوران محمد خاتمی مدتی معاون حقوقی و امور بین الملل وزارت خارجه بود. پس از آن به نمایندگی ایران در سازمان ملل منصوب شد و تا مدتی پس از انتخاب محمود احمدی نژاد به عنوان رییس جمهور نیز در این سمت باقی بود. وی پس از عزل از این سمت به تهران بازگشت و تا کنون در دانشکده روابط بین‌الملل وزارت خارجه مشغول کار بوده است.
 
در سال‌های گذشته محمد جواد ظریف تقریبا به طور کامل از صحنه رسانه‌ای کشور غافل بوده است.
 
بنیاد باران که محمد خاتمی مسئولیت آن را به عهده دارد یک بار مدعی شد که یک جلسه سخنرانی با حضور محمد جواد ظریف درباره برنامه هسته‌ای ایران برگزار کرده ولی متن آن جلسه هرگز منتشر نشد.
 
اما مهم‌ترین فعالیت محمد جواد ظریف که او را به دکتر حسن روحانی نزدیک می‌کند  نقشی است که در مذاکرات هسته‌اي  سال‌های 82-84 ایفا کرد. ظریف در این مدت عملا در کنار سیروس ناصری ریاست تیم مذاکره کننده را بر عهده داشت اگرچه باز هم اظهارات علنی وی در دفاع از آنچه در آن دوران انجام شد بسیار کم و بلکه نزدیک به صفر است.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: