ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۳۱۵۷۰
تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۸:۵۸

هدررفت سرمایه‌ای عظیم در پشت سدها

کارشناس ارشد مرتعداری گفت: جمع شدن خاک در پشت سازه‌های آبخیزداری موجب هدر رفت این سرمایه عظیم می‌شود.
تدبیر24: ‌رضا امیدی‌پور با بیان اینکه مسائلی از قبیل پرشدن مخازن سدها، کاهش ظرفیت نگهداری آنها، ایجاد سیل و از بین رفتن زمین‌های زراعی، کاهش عمر مفید سدها، از بین رفتن مواد آلی و معدنی خاک و فقیر شدن خاک در نتیجه نبود یا از بین رفتن پوشش گیاهی است، گفت: متاسفانه در استان گرایش بیشتر به سوی کارهای آبخیزداری از نوع عملیات‌های مکانیکی است.

امیدی‌پور ادامه داد: این روش منجر به ایجاد سازه‌هایی با هزینه‌ی سنگین و با هدف نفوذ آب است، زیرا در زمانی که آب به این سازه برسد حجم زیادی از خاک را با خود به همراه دارد و این عملیات فقط به رسوب خاک در پشت این سازه کمک می‌کند و سرمایه اصلی یا همان خاک از بین می‌رود.

کارشناس ارشد مرتعداری تأکید کرد: در برابر روش­های مکانیکی می‌توان از روش‌های بیولوژیک مانندکودپاشی، بذرباشی، بذرکاری و کپه‌کاری استفاده کرد که به افزایش پوشش گیاهی منجر خواهد شد که نتیجه این امرعلاوه بر حفظ خاک، نفوذ آب در زمین، افزایش آب‌های زیرزمینی را بدنبال خواهد داشت و مانع هدررفت آب خواهد شد.

وی تصریح کرد: تعداد دام استان پنج برابر ظرفیت مراتع استان است که این امر باعث ایجاد فشار بر مراتع و تخریب پوشش گیاهی و به دنبال آن تخریب خاک می‌شود.

امیدی‌پور با بیان اینکه بهبود وضعیت مراتع منطقه به طور مستقیم با زندگی اجتماعی دامدارن در ارتباط است خاطر‌نشان کرد: استفاده از روش‌های بیولوژیک نه تنها به بهبود وضعیت مراتع کمک می‌کند بلکه بهبود وضعیت معیشتی بیش از 30 هزار دامدار را به دنبال خواهد داشت.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: