ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۱۵۸
تاریخ انتشار: ۱۸ شهريور ۱۳۹۲ - ۰۹:۳۰

روحانی عازم بیشکک

رییس‌جمهوری اسلامی ایران پنجشنبه هفته جاری برای سفری دو روزه عازم بیشکک پایتخت قرقیزستان می‌شود تا در اجلاس سران کشورهای عضو سازمان شانگهای شرکت کند.

به گزارش تدبیر24 به نقل از روزنو حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران پنجشنبه هفته جاری برای سفری دو روزه عازم بیشکک پایتخت قرقیزستان می‌شود تا در اجلاس سران کشورهای عضو سازمان شانگهای  شرکت کند.

 

رییس جمهوری اسلامی ایران صبح روز پنجشنبه عازم بیشکک پایتخت قرقیزستان خواهد شد و روز جمعه به ایران باز خواهد گشت.

 

روحانی در این سفر، علاوه بر شرکت در اجلاس سران کشورهای عضو پیمان شانگهای با اعضای این سازمان نیز دیدار خواهد کرد.

 

دیدار با روسای جمهور روسیه، چین، قرقیزستان، قزاقستان و افغانستان از مهم ترین برنامه های روحانی در سفر به بیشکک خواهد بود.

 

روحانی در این سفر با « شی جی پینگ » دیدار خواهد کرد که اولین دیدار یک مقام بلند پایه ایرانی با رئیس جمهور  تازه انتخاب شده چین است.

 

سازمان همکاری شانگهای سازمانی میان‌دولتی است که برای همکاری‌های چندجانبه امنیتی ٬ اقتصادی و فرهنگی تشکیل شده‌است. این سازمان در سال 2001 توسط رهبران چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان پایه‌گذاری شد.

 

سازمان همکاری شانگهای در حقیقت ترکیب جدید سازمان «شانگهای 5» است که در سال 1996 تأسیس شده بود، ولی نام آن پس از عضویت ازبکستان به «سازمان همکاری شانگهای» تغییر داده شد.

 

علاوه بر اعضای اصلی، ابتدا مغولستان در سال 2004 و یک سال بعد ایران، پاکستان، و هند و افغانستان در سال 2012 به عنوان عضو ناظر به سازمان ملحق شدند.

 

نقش این سازمان از زمان تاسیس آن تاکنون در منطقه افزایش یافته‌است و بر خلاف سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) و پیمان ورشو سابق، هنوز یک معاهده دفاعی چندجانبه به شمار نمی‌رود.


بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: