تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 05
کد خبر: ۳۱۶۳۱
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۶
علی بیگدلی کارشناس مسائل بین‌الملل

روحانی درمذاکرات تابع منافع ملی است

در حالی که همه باید بدانیم رفع مشکلات معیشتی و اقتصادی کشور که ناشی از فضای شکننده و نابسامان 8سال گذشته است در کوتاه مدت حل نمی‌‌شود و ممکن است زمان حل تمامی این مسائل به دولت یازدهم نیز نرسد. . .
تدبیر24: رئیس‌جمهور در جمع سفرا و مسئولان وزارت خارجه ضمن اشاره به روند جاری مذاکرات و سیاست کلان نظام جمهوری اسلامی در عرصه بین‌المللی انتقاداتی به مجموعه دلواپسان مذاکرات هسته‌ای و ترویج‌کنندگان «تعامل هراسی» و «مذاکره هراسی» وارد دانست. دکتر روحانی به عنوان رئیس‌جمهوری کشور تابع منافع ملی هستند پس بدیهی است که بخواهند بر تعامل و مذاکرات سازنده تاکید کنند. اظهار نظری که مخالفان مذاکرات انجام می‌دهند طبعا هیچ نتیجه‌ای برایشان نخواهد داشت و رفته‌رفته قدرت و جایگاه خود را نیز از دست می‌دهند. کما اینکه ایالات متحده نیز این مساله را درک کرده و آگاه است. چون رئیس‌جمهور این کشور (اوباما) نیز در داخل کشورش با چنین جریانی روبه‌روست. با این تفاوت که جریان مخالف مذاکرات در ایالات متحده، یک جریان سازمان یافته است ولی در ایران، جریانی سازمان یافته محسوب نمی‌شود و صرفا از سر مخالفت با دولت و رئیس‌جمهوری چنین ادعایی را سرمی‌دهند.

آقای اوباما با توجه به همین مساله نگران است و می‌داند که اگر به تفاهم نرسد گرفتار افراطیون جناح راست خواهد شد. بنابراین راهی جز حمایت و تلاش برای رسیدن به توافق نداشته و در شرایط کنونی طرفین مذاکرات سعی می‌کنند به یک تفاهم جامع و نهایی برسند تا از فرصت‌های بدست آمده بهره کافی را ببرند. بر اساس این گفته‌ها و نتایج است که می‌توان سخنان روز گذشته آقای روحانی را طبیعی دانست. مخالفان مذاکرات نیز که هر روز ضعیف‌تر می‌شوند باید برای همه بیان کنند که واقعا نگران مردم و ملت هستند یا نگرانی‌شان بابت منافعشان است. احتمال نرسیدن به مذاکرات به نتیجه کمتر از یک درصد است. از این جهت که آقای اوباما در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری مساله فلسطین و اسرائیل، سوریه و انرژی هسته‌ای ایران را سه مشکل اساسی ایالات متحده در خاورمیانه عنوان کرده بود و مدعی حل آنها شد ولی همه دیدیم که نتوانست در هیچ کدام موفق باشد. به همین دلیل با رسیدن به توافق جامع در پرونده هسته‌ای ایران، بنا دارد تا هم دولتش ناکام نماند و هم حزب دموکرات را متضرر نکند.

البته رسیدن به نتیجه در مذاکرات ممکن است از سوی برخی جریان‌های سیاسی داخل کشور دچار مسائلی شود که احتمال دارد امید مردم را نسبت به رفع مشکلات کمرنگ کرده و این خواسته را در جامعه رواج دهند که مشکلات کشور بعد از عقد توافقنامه جامع در کوتاه مدت حل شود. در حالی که همه باید بدانیم رفع مشکلات معیشتی و اقتصادی کشور که ناشی از فضای شکننده و نابسامان 8سال گذشته است در کوتاه مدت حل نمی‌‌شود و ممکن است زمان حل تمامی این مسائل به دولت یازدهم نیز نرسد.

البته این یک اتفاق منحصر به فرد نیست و ما باید یاد بگیریم که در بحث منافع ملی و مردمی دولت و افراد نباید اصل باشند بلکه مردم و کشور اصل هستند. فراتر از این نیز اگر مذاکرات هسته‌ای به نتیجه نرسد باز هم نباید بر دولت و مسئولان مذاکره خرده گرفت و آنان را سرزنش کرد چراکه تاکید بر تعامل سازنده و مذاکرات مبتنی بر اصل برد- برد سیاست پسندیده و قابل قبولی در عرصه جهانی و داخلی است.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
حم شادکام
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۲
0
0
1- حضرات می گویند : دیگی که برای من نجوشد سر سگ تویش بجوشد !
2- حتّی امام ( ره ) هم فرموده ما ضامن نتیجه نیستیم. همه چیز دست خدا است. پس باید در اقدامات صالحه بر حقّ توکل کرده اقتحام ورزید.
3- نوشیدن شوکران قطعنامه ... فقط کار ابرمرد تاریخ معاصر اسلام بوده است.
نظر شما: