معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو از اصلاح قیمت های دارو در نیمه دوم سال خبر داد و گفت: با توجه با تورم انتظار می رود قیمت دارو در نیمه دوم امسال اصلاح شود.
تدبیر24: «رسول دیناروند» روز شنبه در اجلاس معاونان درمان ، روسا و مدیران بیمارستان های کشور افزود: این اصلاحات به گونه ای خواهد بود تا به مردم و سازمان های بیمه گر فشار وارد نشود و تولید کنندگان داروهای داخلی هم ضرر نکنند.
وی در مورد متخلفان استفاده از روغن پالم در فراورده های لبنی هم گفت: اگر اعلام عمومی متخلفان ضرورت داشته باشد، اعلام می کنیم اما مسئله این است که یک شرکت معتبر دارای 200محصول لبنی است و تخلف فقط در یک محصول احراز شده است و اگر بیش از تخلفش بخواهد به شرکت جریمه وارد شود، ممکن شرعا درست نباشد.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: اگر اعلام عمومی متخلفان روغن پالم انجام شود، ممکن است کل تولیدات یک کارخانه آسیب ببیند اما مطمئنا پروانه تولید شرکت های متخلف باطل و به دستگاه قضایی معرفی می شوند.
دیناروند با بیان اینکه استفاده کنندگان روغن پالم در استان ها نیز مستقیما به دادگاه اعلام خواهد شد، افزود: جریمه ها باید با حجم تخلف و جرمی که واقع شده متناسب بوده و پرداختن بیش از حد میزان ممکن است شرعا درست نباشد .
وی با بیان اینکه به بیش از 40 شرکت در زمینه تخلف استفاده بیش از حد روغن پالم در فرآورده های لبنی ، مشکوک بودیم ، خاطر نشان کرد: تخلف برخی از آنان احراز شده است و تخلفات و کلاهبرداری ها در این زمینه به فوریت رسیدگی خواهد شد.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: اگر سم به لبنیات افزوده می شد، جرمش سنگین بود اما تقلبی مانند افزودن روغن پالم که یک روغن خوراکی است، آسیب فوری به مردم وارد نمی کند.
نامبرده با تاکید بر این که سرانه مصرف روغن پالم در کشور باید کاهش یابد، افزود: داستان سوء استفاده از این روغن تبدیل به موضوع بزرگ رسانه ای شده و شاید پرداخت بیش از حد آن به آن مفید نباشد.
وی تاکید کرد: به این تخلفات به فوریت رسیدگی و نمونه برداری و بازرسی های زیادی از سوی وزارت بهداشت و سازمان استاندارد روی محصولات لبنی انجام شده و مردم باید از نظر سلامتی به این محصولات اطمینان داشته و نگران نباشند.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: باید سرانه مصرف لبنیات در کشور افزایش یافته و این محصولات سر سفره مردم باقی بماند اما توصیه دائمی ما به مردم استفاده از محصولات لبنی کم چرب است.
دیناروند درباره فهرست دوم داروهایی که باید تحت پوشش بیمه قرار گیرند نیز گفت: این فهرست نهایی شده اما منتظر اصلاح ایرادات فهرست قبلی هستیم.
وی افزود: مشکل دارویی اغلب بیماران برطرف شده اما برخی بیماران صعب العلاج درخواست حمایت از داروهای خارجی دارند که مشابه داخلی آنها وجود دارد و حمایت از آنها مورد تائید وزارت بهداشت نیست چون وقتی داروی ارزان قیمت در دسترس است ، بیماران و پزشکان نیز باید از آن استفاده کنند.
دیناروند گفت: با این وجود تلاش شده تا مابه التفاوتی که بیماران صعب العلاج بابت داروهای خارجی نسبت به داروهای داخلی می پردازند در پایین ترین حد نگه داشته شود.