آموزش کودکان برای فردای بهتر سرزمین

آموزش کودکان برای فردای بهتر سرزمین

شینا انصاری - روز جهانی و هفته ملی کودک فرصتی است برای پرداختن به دغدغه‌ها، مشکلات، بحران‌ها، علاقه‌مندی‌ها و حقوق کودکان، این جوانه‌های زندگی و امیدهای آینده. کودکان در نقاط زیادی از دنیا در حالی اولین قربانی سیاست، فقر، خشونت و جنگ هستند
جهان در آستانه‌ی بازچینش رقابت

جهان در آستانه‌ی بازچینش رقابت

محمدمهدی محمدی-رقابت‌پذیری در سال ۲۰۲۵ تنها یک رتبه‌بندی نیست، بلکه نمایی است از آنچه جهان به سمتش می‌رود: ثبات، شفافیت، و هوشمندی سیاست. کشورمان اگر بخواهد سهمی در آینده اقتصادی جهان داشته باشد، باید نه‌تنها در زمره بازیگران مهم این تغییر جهانی و همکار در سازمان های جدید بین اللملی قرار بگیرد، بلکه باید طراح مسیر خود با پایبندی به موازین و استراتژی های خود باشد. مسیری که از درون طراحی، اصلاح و اجرا می‌شود، نه از بیرون تحمیل.
چهارشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۴ - 2025 November 05
کد خبر: ۳۱۹۷۰
تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۳

خطر بروز یک زلزله بزرگ در شیلی

زمین شناسان اعلام کردند که شمال شیلی در معرض یک زلزله بزرگ با قدرت بیشتر از زلزله 2. 8 ریشتری ماه آوریل در ˈ ایککه ˈ قرار دارد.
تدبیر24: محققان که این مطالعات را در مجله علمی ˈ نیچرˈ منتشر کرده اند، همیشه چشم خود را به منطقه شمالی شیلی دوخته ا ند،مکانی که یک تکه از پوسته زمین در حال ورود در زیر قاره آمریکای جنوبی با میانگین 7 سانتیمتر در سال است.

در سال 1877 میلادی، یک زمین لرزه به قدرت 6. 8 و 8. 8 درجه نزدیک به 500 کیلومتر از گسل شمالی شیلی را شکست.

زمین لرزه ایککه تنها بخشی از لایه موسوم به ˈشکاف لرزه ایˈ که قسمتی از یک گسل فعال را شکست، موردی که محققان آن را علتی برای وقوع یک زمین لرزه بزرگ قلمداد می کنند .

محققان مطالعه گفتند :نتایج ما نشان می دهد که زمین لرزه ایککه ، آن زمین لرزه ای نبود که ما پیش بینی کرده بودیم .

به عقیده این محققان، بخش مهمی از منطقه فرورانش شمال شیلی در تقریبا 150 سال شکسته نشده بودند و به این دلیل امکان دارد که زمین لرزه های آینده به طور بالقوه در شمال، دنباله زلزله ایککه باشد.

دانشمندان بر این باور هستند که فشار انباشته شده در طول این بخش مرزی می تواند سبب وقوع یک زمین لرزه نزدیک به 9 ریشتر بشود.

آنها در این رابطه، پیش بینی کرده ا ند که شدت مگا زلزله به 5. 8 ریشتر خواهد رسید.

محققان معتقدند که بزرگترین زلزله هنوز در راه است و زلزله شناسان شیلیایی و جهان اکنون با کار دشوار اطلاع رسانی از این خطر نامشخص و بسیار بالا بدون این که موجب ترس و وحشت شود، روبه رو هستند.

منبع: خبرگزاری اروپاپرس
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: