یک کارشناس عمران گفت: خروج از رکود مسکن نیاز به حمایتهای دولت دارد.
تدبیر24: علیرضا علیمحمدی اظهار کرد: از اواخر سال 1390 نشانههای رکود در صنعت ساختمان به مرور زمان ظاهر و کاهش شدید خرید و فروش باعث کاهش در ساخت و سازها شد.
وی تصریح کرد: از آنجاکه کشور ما یک کشور عمرانی است و اکثر صنعتها به قسمت عمران وابسته است، هرگونه کاهش در تولید اثر مستقیم روی بخشهای دیگر نشان میدهد.
این کارشناس عمران یادآور شد: در آن زمان دولت سیاستهای گستردهای در بخش مسکن داشت به خصوص در بحث مسکن مهر که بسیار هم فعال بوده است ولی چون جامعه هدفی که در مسکن مهر وجود داشت جزو افراد مؤثر در صنعت ساخت و ساز نبودند در نتیجه حاصل چندانی در رونق بازار نداشت.
وی عنوان کرد: کاهش شدید خرید و فروشها و بعضی از عوامل مانند تحریمها، افزایش شدید قیمتها و از طرفی کاهش شدید قدرت خرید مردم باعث شد که صنعت ساختمان به یک رکود بیسابقهای دچار شود که همچنان اثر رکود آن باقی است و این انتظار نمیرود که در سال جاری و حتی سال آینده با وضع موجود بتوان از رکود مسکن خارج شد و خروج از این رکود نیاز به حمایتهای دولت دارد که در بسته جدید پیشنهادی دولت، خروج از رکود بدون تورم در نظر گرفته نشده است.
این کارشناس عمران اظهار کرد: تولید کننده و خریدار هنوز مردد هستند ولی چون این نیازها جزو نیازهای واقعی است بالاخره دیر یا زود خود را نشان خواهد داد و مطمئنا مصرف کننده به مسکن نیاز خواهد داشت ولی در سالهای اخیر تولید نسبت به خرید و فروش وجود داشته و این باعث رکود ساختمان شده است.
علیمحمدی یادآور شد: اکثر واحدها در زمانی که تورم بسیار بالایی وجود داشت ساخته شدهاند و قیمت تمام شده این ساختمانها برای سازنده بالا بوده است و اگر هم در بسته پیشنهادی دولت کاهش قیمت اتفاق بیفتد این کاهش نمیتواند در این بخش اثرگذار باشد و سازندهای که قیمت تمام شده ساختمانش بالا باشد آن را به قیمت پایین نخواهد فروخت و به خریداران توصیه میشود که با این وضع بهترین زمان خرید، برهه کنونی است.