ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۲۰۴۲
تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۹:۳۰

ساخت دستگاه نمک‌زدایی خورشیدی

پژوهشگران گروه مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس به منظور تبدیل آب شور به آب شیرین در نواحی خشک کشور اقدام به ساخت دستگاه نمک زدایی سهموی خورشیدی کردند.
تدبیر24: مجری طرح پژوهشی ساخت دستگاه نمک زدایی خورشیدی گفت: ایران در بین منابع انرژی های تجدیدپذیر در زمینه انرژی خورشیدی از پتانسیل بالایی برخوردار است و با توجه به اینکه اغلب مناطق ایران به سبب میزان بارندگی کم شامل نواحی خشک و نیمه خشک هستند، تولید آب شیرین از آب شور به میزان قابل توجهی به ویژه در نواحی خشک ضروری است.

دکتر شیوا گرجیان از تقطیر خورشیدی به عنوان مناسب ترین راهکار برای دستیابی به آب خالص از آب ناخالص در دسترس یاد کرد و گفت: تابش خورشیدی به عنوان سوختی رایگان، یکی از گونه های مختلف انرژی گرمایی است که می توان به عنوان منبع نیروی این فرآیند از آن استفاده کرد.

وی خاطرنشان کرد: تبدیل انرژی خورشید به توان گرمایی با استفاده از متمرکزکننده ها امکان دستیابی به دماهای بالا را برای به جوش آوردن آب شور فراهم می کند که منجر به افزایش نرخ تولید می شود.

گرجیان درباره طرح تحقیقاتی خود توضیح داد: این پژوهش، به طراحی و ساخت یک دستگاه نمک زدایی سهموی خورشیدی با کانون نقطه ای و ارزیابی آن در طول هفت روز آفتابی، نسبتا ابری و غبارآلود در ماه اکتبر می پردازد.

وی افزود: تغییرات نرخ تولید ساعتی و روزانه با مطالعه اثر متغیرهای محیطی و پارامترهای عملکردی شامل تابش مستقیم خورشیدی، سرعت باد، دمای هوا، دمای سطح جاذب و غلظت نمک آب ورودی به دستگاه مورد بررسی قرار گرفتند.

گرجیان درخصوص نتایج حاصل از این پژوهش نیز گفت: نتایج نشان داد که موثرترین پارامتر بر نرخ تولید، تابش مستقیم خورشیدی و دمای سطح جاذب است در حالیکه اثر دمای هوا و میزان شوری آب ورودی بر میزان نرخ تولید تائید نشد.

وی یادآور شد: این موضوع نشان می دهد که عملکرد خوبی از دستگاه حتی در روزهای سرد و بادی با میزان قابل قبولی دریافتی تابش خورشیدی قابل حصول است.

به گفته گرجیان، نتایج ارزیابی عملکرد دستگاه افزایش نرخ تولید روزانه 13 درصد را نشان داد و متوسط بازده روزانه دستگاه نیز 69 و 34 صدم درصد محاسبه شد.

این پژوهش با راهنمایی دکتر تیمور توکلی و دکتر برات قبادیان از اعضای هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس انجام شد.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: