ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۳۲۱۷۰
تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۳

تاسیس آزمایشگاه نقشه برداری مغز

آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز با هدف پاسخگویی به نیازهای پژوهشی و فناوری کشور در زمینه ایجاد زیرساخت لازم برای تصویر برداری و تحریک مغز برای تحقیقات شناختی و ارایه خدمات دانش بنیان و روزآمد در حوزه علوم و فناوری های شناختی تاسیس می شود.
تدبیر24: آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز با حمایت معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری و ستاد علوم شناختی تاسیس می شود.

این آزمایشگاه که زیر مجموعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است با همکاری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و با بهره گیری از امکانات و نیروهای متخصص و به صورت کنسرسیومی از دانشگاه ها و موسسات پژوهشی و فناوری مرتبط با مطالعات علوم و فناوری های شناختی و بر اساس مجوز شورای گسترش آموزش عالی ایجاد می شود و میزبانی آن را یکی از اعضای کنسرسیوم بر عهده خواهد داشت.

بر اساس این گزارش اساسنامه این آزمایشگاه در جلسه مشترک وزرای علوم تحقیقات و فناوری، بهداشت درمان و آموزش پزشکی، معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری و دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی و با حضور معاونان پژوهشی، آموزشی وزارت بهداشت و مدیر گروه پژوهش ستاد علوم شناختی مورد بررسی و تایید قرار گرفت و شورای گسترش وزارت علوم تحقیقات و فناوری آنرا ابلاغ کرد.

این آزمایشگاه ملی به صورت هیات امنایی اداره خواهد شد که وزرای علوم تحقیقات و فناوری و بهداشت درمان و آموزش پزشکی، دبیر ستاد علوم شناختی، معاونان پژوهشی و فناوری وزارتخانه های یاد شده و معاونت توسعه فناوری ریاست جمهوری از اعضاء آن هستند و دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی فعال کشور در زمینه علوم و فناوری های شناختی از امکانات و خدمات پژوهشی آن استفاده خواهند کرد.

تجهیزات این آزمایشگاه برای پیشبرد اهداف پژوهشی و توسعه فناوری در زمینه نقشه برداری مغز به کار گرفته خواهد شد.

دانشگاه تهران نیز به عنوان میزبان آزمایشگاه انتخاب شد.

گفتنی است از سال گذشته، یک کمیته علمی متشکل از اساتید برجسته دانشگاه های کشور راهبری انتخاب تجهیزات این آزمایشگاه را برعهده داشته اند و اکنون فرایند خرید تجهیزات آن در حال انجام است.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: