ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۲۱۷۴
تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۹

ترکمنستانی طلب ایرانیها را نمیدهند

تجار ایرانی بابت صدور کالا و خدمات به ترکمنستان، از همتایان خود در این کشور همسایه 15 میلیون دلار مطالبات معوقه دارند که تاکنون از پرداخت آن خودداری شده است.
تدبیر24: مسوول پیگیری مطالبات صادر کنندگان در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و تجارت ایران گفت: بیشترین مطالبات بازرگانان ایرانی از شرکت ها و موسسات غیردولتی و تجار ترکمن است که با گذشت چندین سال هنوز وصول نشده است.

محمد صمدی اضافه کرد: در مجموع 137 تاجر فعال در حوزه صادرات ایران از تجار و موسسات غیردولتی و دولتی این کشور طلب معوقه دارند.

عضو اتاق بازرگانی، صنایع، معادن، تجارت و کشاورزی ایران گفت: از طریق سفارتخانه های دو کشور و نیز اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و تجارت کشور پیگیری هایی برای دریافت این مطالبات صورت گرفته است.

به گفته وی یک سوم از مطالبات تجار ایرانی از ترکمنستان مربوط به بازرگانان استان خراسان شمالی است.

صمدی ابراز امیدواری کرد تا با رایزنی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با مسوولان کشور همسایه، مطالبات تجار ایرانی نقد شود.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن، تجارت و کشاورزی استان خراسان شمالی گفت: در نشست میز ترکمنستان در استان نیز مطالبات تجار ایرانی پیگیری می شود.

صمدی میزان صادرات استان خراسان شمالی به ترکمنستان را حدود 50 میلیون دلار در سال اعلام کرده که 30 درصد مجموع صادرات استان به این کشور است.

به گفته وی در سال های اخیر با سفر تجار خراسان شمالی به هندوستان، صادرات تجار این استان به این کشور رشد یافته و از 20 درصد سال های قبل به حدود 50 درصد در چهار ماهه سال جاری رسید.

وی برخی سخت گیری ها از سوی ترکمنستان را عامل اصلی در کاهش مبادلات تجاری استان خراسان شمالی به این کشور دانست.

بازارچه مرزی پرسه سو در کما

رییس اتاق بازرگانی، صنایع ، معادن وتجارت و کشاورزی استان خراسان شمالی گفت: با وجود رایزنی وزارت امور خارجه، وزارت صنعت، معدن و تجارت امکان بازگشایی بازارچه پرسه سو در مرکز استان خراسان شمالی با ترکمنستان منتفی است.

صمدی افزود: کشور ترکمنستان با ایجاد بازارچه جدید در مرز ایران مخالفت کرده و چهار بازارچه فعلی در مرکز ایران و ترکمنستان را برای مبادلات تجاری با کشورشان کافی می دانند.

وی اضافه کرد: اگرچه رایزنی برای بازگشایی بازارچه پرسه سو از سوی سفارت ترکمنستان در تهران در حال پیگیری است، ولی به نظر می رسد وزرای خارجه و بازرگانی ترکمنستان نیز تصمیم گیرنده اصلی پیرامون این بازارچه نیستند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: