ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۲۱۸۰
تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۶

جنس همسرآزاری در ایران؟

یک جامعه‌شناس معتقد است، خشونت وارد خانواده‌های ما نشده و همسرآزاری در ایران بیشتر از نوع کلامی است.
تدبیر24: دکتر حسین امیری با بیان اینکه فشارهای جسمی، روانی و فکری باعث بروز همسرآزاری در جامعه ‌می‌شود، اظهار کرد: همسرآزاری یک پدیده اجتماعی است که شیوع آن نظام و بنیان خانواده را متزلزل می‌کند.

وی، ریشه همسرآزاری را در جامعه می‌توان در کم‌رنگ شدن اعتقادات دینی، عدم ارائه آموزش‌های لازم در زمان ازدواج، مشکلات اقتصادی، احساس قیوم‌مآبانه مرد نسبت به زن، تفاوت در طبقات اجتماعی و اعتیاد دانست.

امیری با اشاره به اینکه آمار رسمی در زمینه بروز همسرآزاری در جامعه وجود ندارد، خاطرنشان کرد: بحث همسرآزاری در تمام دنیا وجود دارد اما به دلیل کم‌رنگ بودن مسائل دینی این امر در غرب متداول‌تر است؛ احتمال وقوع همسرآزاری در افرادی که دین‌دار هستند، کمتر است.

این جامعه‌شناس با بیان اینکه همسرآزاری جنبه‌های مختلف فیزیکی و روحی و روانی دارد، تصریح کرد: همسرآزاری در حالت روانی بیشتر به صورت کلامی اتفاق می‌افتد.

وی با اشاره به اینکه همسرآزاری در مورد مردان هم رخ می‌دهد، افزود: در کشور ما همسرآزاری در مورد زنان بیشتر از جنبه فیزیکی و در مورد مردان بیشتر به لحاظ روحی و روانی است.

امیری، تقویت باورهای دینی در افراد، ارائه آموزش‌های لازم به جوانان قبل از ازدواج و انتخاب آگاهانه همسر را از راهکارهای کاهش وقوع همسرآزاری در جامعه برشمرد و افزود: جامعه باید متولی داشته باشد، آیا متولیان جامعه همسرآزاری را به عنوان یک پدیده اجتماعی در نظر می‌گیرند؟

این جامعه‌شناس با تاکید بر اینکه باید در زمینه همسرآزاری مطالعات دقیقی انجام شود، گفت: باید راهکارهای مقابله با آن ارائه شود.

وی با اشاره به اینکه وقوع همسرآزاری در جامعه در حال ترویج است، عنوان کرد: باید هشدارهای لازم در این زمینه، ارائه و حساس‌سازی شود.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: