ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
يکشنبه ۰۵ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 27
کد خبر: ۳۲۲۳
تاریخ انتشار: ۱۸ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۵:۰۳

کرسی محیط زیست به هاشمی میرسد

کارشناسان و انجمن های محیط زیست با توجه به توان مدیریتی و نگاه محیط زیست محور وی برای تهران فردا پیشنهاد می کنند که سازمان حفاظت از محیط زیست نیازمند چنین نگاهی است تا دوران مدیریتی درخشان دکتر معصومه ابتکار بار دیگر احیا شود و سازمان حفاظت از محیط زیست از حاشیه به متن بازگردد
همزمان با استقبال از برنامه های محیط زیست محور محسن هاشمی برای شهرداری تهران و قطعی شدن معصومه ابتکار برای معاونت علمی- فناوری ریاست جمهوری، انجمن ها و کارشناسان محیط زیست محسن هاشمی را برای سازمان حفاظت از محیط زیست پیشنهاد می کنند. 

با وجود آنکه رقابت میان اصلاح طلبان و اصولگرایان در شورای شهر تهران سرانجام ریاست شورا و شهرداری را به طور برابر میان این دو تقسیم کرد و از سویی محمد باقر قالیباف بر استفاده مدیریتی از محسن هاشمی تأکید کرد، برخی از صاحبنظران مدیریت شهری معتقدند، تأکید ویژه مهندس هاشمی بر اولویت محیط زیست و شهر فرهنگی در کنار ریل محوری با هدف کاهش آلودگی هوا، نگاه مدرن تری را نسبت به برنامه های محمد باقر قالیباف در پیش رو می گذارد.

یک منبع مطلع در شورای شهر به خبرنگار «انتخاب» گفت، اکثریت اعضای شورای شهر از تأکید ویژه محسن هاشمی بر مثلث محیط زیست، ریل محوری و حقوق و فرهنگ شهروندی در برنامه های ارائه شده برای مدیریت شهرداری تهران رضایت داشتند و حتی موافقان مدیریت محمد باقر قالیباف قرار است در کمیسیون های تخصصی شورای شهر از این برنامه ها به ویژه تأکید بر محیط زیست و کاهش آلودگی هوای تهران استفاده کنند.

از سوی دیگر شنیدهای خبرنگار «انتخاب» حکایت می کند که کارشناسان و انجمن های محیط زیست با توجه به توان مدیریتی و نگاه محیط زیست محور وی برای تهران فردا پیشنهاد می کنند که سازمان حفاظت از محیط زیست نیازمند چنین نگاهی است تا دوران مدیریتی درخشان دکتر معصومه ابتکار بار دیگر احیا شود و سازمان حفاظت از محیط زیست از حاشیه به متن بازگردد.

به اعتقاد کارشناسان، سازمان حفاظت از محیط زیست جز در دوره یادشده هرگز در هشت سال گذشته جدی گرفته نشده است و از سویی نگاه به محیط زیست و حفظ منابع مربوط به آن که می تواند بزرگترین نقش را در آینده توسعه ایران ایفا کند و تا پایان دولت نخست روحانی، این سازمان از مقتدرترین سازمان های کارآمد و نقش آفرین و حتی ناظر در روند توسعه عمرانی- اقتصادی و اجتماعی- فرهنگی کشور  باشد، بی تردید نیاز دارد که از نظر مدیریتی و اجرایی نیز در محور توجه قرار گیرد.

محسن هاشمی نامزد شهرداری تهران گرچه ممکن است فروتنانه با روابط صمیمانه ای که در شهرداری تهران دارد، خدمت در مترو را بار دیگر بپذیرد اما با این وجود شاید اصلاح طلبان و اعتدال گرایان پس از ارائه برنامه های وی برای شهر تهران، به پتانسیل ها و توانایی های تازه ای از محسن هاشمی پی برده باشند. همین امر سبب می شود تا «نگاه متفاوت» و «توان اجرایی» او، عاملی باشد برای رفتن مهندس هاشمی به سازمان حفاظت از محیط زیست.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: