مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینههای تنشآفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهمترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک میشود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوریهای دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفتهای مداوم و ظهور فناوریهای نوآورانه، بهویژه در حوزههای هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاکچین، تحولات عمیقتری در بازارهای جهانی و شکلگیری مدلهای کسبوکار جدید مشاهده میشود.
به گزارش خبرنگار بینالملل برنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، پس از آنکه واشنگتن اعلام کرد به دنبال مجوز شورای امنیت سازمان ملل برای حمل به سوریه نیست، چین از آمریکا خواست که درمورد مسئله سوریه با احتیاط بیشتری گام بردارد و برای تصمیمگیری به سازمان ملل رجوع کند.
«وانگ یی» وزیر خارجه چین اعلام کرد که کشورهای مرتبط باید قبل از هرگونه اقدامی نظامی «سه بار» فکر کنند و با احتیاط کامل قدم بردارند.
وی در تماس تلفنی با «جان کری» همتای آمریکایی خود که یکشنبه شب انجام شد، تأکید کرد: باید برای رسیدن به هرگونه اجماع به چارچوب شورای امنیت سازمان ملل باز گردید و به درستی مسئله سوریه را اداره کنید.
بر طبق بیانیهای که در وبسایت وزارت امور خارجه چین منتشر شده، وانگ تأکید کرد که چین و آمریکا باید در حمایت از منشور سازمان ملل سرمشق کشورهای دیگر باشند تا از اصول اساسی روابط بینالملل حفاظت کرده و با هرگونه استفاده از سلاحهای شیمیایی مخالفت کنند.
واشنگتن و پاریس میگویند نیروهای وفادار به بشار اسد مسئول حمله شیمیایی به حومه دمشق هستند که در آن 1400 نفر کشته شدند و آنها قصد دارند با حملات هوایی به سوریه و مجازات اسد از وقوع دوباره چنین حملاتی جلوگیری کنند. وزیر امور خارجه چین این سخنان را در پی اظهارات «ژی جین پینگ» رئیسجمهور چین در نشست گروه 20 در روسیه بیان کرد. در این نشست، پینگ به اوباما گفت اقدام نظامی مشکل سوریه را حل نخواهد کرد و راه حل سیاسی با ید اتخاذ شود،
واشنگتن اعلام کرده قصد دارد به دلیل استفاده نیروهای «بشار اسد» از سلاحهای شیمیایی در نزدیکی دمشق، به سوریه حمله کند و به دنبال کسب مجوز شورای امنیت برای حمله به سوریه نیست.
احتمالاً بازرسان سازمان ملل اواخر هفته جاری نتایج تحقیقات خود درباره حمله شیمیایی سوریه را ارائه میدهند و همچنین کنگره آمریکا درباره صدور مجوز حمله به سوریه به شور مینشیند.