ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
يکشنبه ۰۵ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 27
کد خبر: ۳۲۴۴۹
تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۷

نانوالیاف برای تولید ماسک تنفسی

محققان هنگ کنگی با استفاده ازنانوالیاف، موفق به ساخت ماسکی شدند که قادربه فیلترکردن ذرات آلاینده موجود درهوا است.
تدبیر24: غبارحاوی ذرات معلقی است که می تواند باعث آلودگی هوا شود، ذرات بسیارکوچک با اشکال مختلف که می تواند از اگزوزخودروها یا خط تولید کارخانه ها خارج شده نیزمنشاء آلودگی هوا است، تنفس مداوم چنین هوایی می تواند موجب بروز بیماری های تنفسی وسرطان ریه شود، برای مقابله با مشکلاتی از این قبیل پژوهشگران دپارتمان مهندسی مکانیک دانشگاه پلی تکنیک هنگ کنگ موفق به ساخت ماسکی شدند که می تواند این ذرات را مهار کند.

ˈ والس وون فانگ لینگ ˈ رهبر این تیم تحقیقاتی است که مدت ها روی اثرات مرگبار ذرات معلق در هوا تحقیق کرده است، او روی ذرات زیر یک میکرومتر که اثرات خطرناک تری بر سلامتی دارد، متمرکز شد.

لینگ می گوید: به نظرمن نانوذرات آئروسل که از موتورهای دیزل خارج می شود، به سه دلیل مرگبارتر از دیگر ذرات هستند، اول این که این نانوذرات به لحاظ تعداد، فراوان ترین ذرات موجود درهوا هستند، دوم این که به دلیل ابعاد کم، به راحتی از فیلترها عبورمی کنند ودلیل سوم این که این ذرات به راحتی از سیستم تنفسی عبورکرده به عمیق ترین نقاط ریه می رسد و اثرات مرگباری در آنجا خواهند داشت.

این گروه تحقیقاتی با استفاده از نانوالیاف موفق به تولید فیلتر جدیدی شدند، این نانوالیاف مساحت سطحی فیلتر را افزایش داده و نانوذرات آئروسل را به دام می اندازند، این ماسک به گونه ای طراحی شده است که چند لایه دارد بنابراین امکان عبورهوا ازمیان آن وجود دارد.

ماسک های معمولی تنها 25درصد از ذرات 0.3 میکرون آئروسل را جذب می کنند که این رقم کمتر ازحد استاندارد است. این درحالی است که ماسک جدید 80 درصد از نانوذرات آئروسل را جذب می کند، هر چند که این ماسک جدید ذرات بیشتری را بلوک می کند اما شرایط تنفس در آن کمتر از ماسک های معمولی نبوده بلکه چندین برابر بیشترنیزاست.

اگر ازاین فناوری برای ساخت ماسک های جراحی استفاده شود، چنین ماسک هایی می توانند باکتری ها و ویروس های زیر یک میکرون را فیلتر کند، از سوی دیگر این فیلترمی تواند برای تصفیه گازها نیزاستفاده شود به گونه ای که هوای آلوده دارای گازهای خطرناک NOx و ترکیبات فرار آلی با گذشتن از این فیلتر تصفیه می شود.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: