ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۳۲۴۷۱
تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۳:۲۴

مهاجرت 90هزار نفر از سودان جنوبی

ˈآنجلا لی روزیˈ مسوول ˈکمیساریای عالی پناهندگان سازمان مللˈ از مهاجرت 90 هزار تبعه سودان جنوبی به سودان از زمان شروع درگیریهای خشونت آمیز در آن کشور خبر داد.
تدبیر24: این مقام سازمان ملل دیروز (سه شنبه) در یک کنفرانس مطبوعاتی در ˈخارطومˈ پایتخت سودان گفت: مهاجران سودان جنوبی از مرزهای مشترک وارد ایالت ˈنیل سفیدˈ در سودان شدند.

وی ضعف همکاری جامعه بین المللی با کمیساریای سازمان ملل را در زمینه ارایه کمک های مالی برای حل مسایل پناهجویان به سودان، تقبیح و تاکید کرد که این کمیساریا از کل 113 میلیون دلار درخواستی، تنها 11 میلیون دلار دریافت کرده است.

لی روزی با اشاره به وجود 200 هزار پناهجو در اردوگاه های نیل و مشکلات روزافزون آنها، خواستار توافق هر چه سریعتر دولت سودان جنوبی با شورشیان شد.

خشونت و ناآرامی در سودان جنوبی از اواخر سال گذشته (2013 میلادی) با درگیری میان نظامیان وفادار به ˈسالوا کرمردیتˈ و نیروهای ˈریک ماچارˈ در ˈجوباˈ پایتخت سودان جنوبی آغاز شد و به سرعت در این کشور نفت خیز گسترش یافت.

نیروهای وفادار به کرمردیت از اعضای قبیله ˈدینکاˈ و نیروهای ماچار رهبر مخالفان از قبیله ˈنوئرˈ، 15دسامبر 2013 میلادی و پس از اتهام کرمردیت درباره تلاش ماچار برای کودتا در کشور، با یکدیگر درگیر شدند.

این نبرد بزودی به جنگ تمام عیار بین نیروهای دولتی و افراد جدا شده از ارتش تبدیل شد، جنگی که هزاران کشته و بیش از یک میلیون آواره برجای گذاشته است.

منبع: خبرگزاری ˈالشرق الاوسطˈ
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: