تدبیر24: محمدجواد لاریجانیˈ روز شنبه در آمل گفت: این افراد باید مراحل کارآموزی و تجربه اندوزی را برای ورود به دستگاه قضایی کشور طی کنند تا علاوه بر دانش با تجربه کاری عملی وارد دستگاه قضایی شوند.
وی افزود: یکی از دلایل طولانی شدن روند رسیدگی به پرونده ها و اطاله دادرسی در پرونده های قضایی مربوط به کمبود قاضی است که در برخی موارد حجم کار سایر قضات را چندین برابر می کند.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه ایران با بیان این که ˈاطاله دادرسی ها همیشه بد نیست و طولانی شدن برخی از پرونده ها به موضوع آنها نیز بستگی داردˈ، تصریح کرد: به طور مثال پرونده مربوط به فساد مالی 3 هزار میلیارد تومانی یکی از پرونده های بزرگی بود که ساعت ها کار کارشناسی بر روی آن انجام شده است.
لاریجانی اضافه کرد: این که به علت کمبود نیروی انسانی، یک قاضی مجبور باشد ظرف یک هفته حدود 100 پرونده را رسیدگی کند، خوب نیست.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه در پاسخ درباره وضعیت زندان های ایران و نحوه پذیرش و رسیدگی به زندانیان گفت: وضعیت زندان های ایران به مراتب بهتر از زندان های آمریکا و انگلیس است.
لاریجانی اضافه کرد: در زندان های آمریکا در هر روز هشت نفر در اثر خشونت ها کشته می شوند، اما کسی نمی گوید که مسایل مختلف حقوق بشری در این کشور چه می شود.
وی افزود: با وجود کمبود امکانات، زندان های ایران به مراتب امن تر از زندان های آمریکا و سایر کشورهای غربی است.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه ایران ادامه داد: متاسفانه غرب درصدد ایجاد آشوب علیه ما تحت عنوان حقوق بشر در ایران است و می خواهد بگوید که در زندان های ایران بدرفتاری می شود و مردم آشوب می کنند.
لاریجانی اظهار داشت: این درحالی است که برخلاف گزارش های جنجالی غرب در رسانه ها و باور غلط برخی ها در داخل، نحوه مدیریت در زندان های ایران مناسب است.
وی با اشاره به این که ˈفقر مالی در همه زندان های کشور وجود دارد و در همین راستا قوه قضاییه امسال بودجه مناسبی را برای ساماندهی وضعیت زندانها افزایش داده استˈ، تاکید کرد: در همین راستا از کمک دولت نیز استفاده خواهد شد تا حداقل حدود 20 تا 30 درصد مشکلات این بخش کمتر شود.
لاریجانی یاد آورشد: یکی از سیاست های قوه قضاییه کاهش مجازات زندان و زندان زدایی است که به تازگی با تصویب قانون مجازات اسلامی این امکان به دستگاه قضا داده شده است.
* علایق سیاسی به پرونده ˈ م- هˈ بیش از رسیدگی قضایی آن اهمیت یافت
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه همچنین درباره روند رسیدگی به پرونده ˈم - هˈ گفت: رسیدگی به این پرونده با قدرت و دقت در دستگاه قضایی ادامه دارد اما مسئله است که در این پرونده علایق سیاسی برای رسیدگی به آن بیشتر از کار قضایی اهمیت یافته است.
لاریجانی افزود: این پرونده از نظر سیاسی بسیار مطرح شده و برخی می خواهند برای این موضوع فضایی سیاسی درست کنند تا قاضی پرونده نتواند در یک فضای معتدل نظر دهد.
وی تاکید کرد: رسیدگی به این پرونده با توجه به حجم بالای اتهام های اقتصادی، سیاسی و امنیتی آن که شاید به چندین هزار صفحه هم برسد، ادامه دارد.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه تاکید کرد: قاضی این پرونده باید اتهام ها را در مقابل دفاعیات در نظر بگیرد و انتظار ما نیز این هست که حکمی عادلانه و به دور از حب و بغض صادر شود و این چنین هم خواهد شد.
لاریجانی تصریح کرد: البته نباید فضای رسیدگی به پرونده ˈم – هˈ طوری شود که جمعی بگویند ما کمتر از اعدام نمی خواهیم و جمعی هم بگویند تبرئه شود.
وی با بیان این که ایجاد این انتظارها تحمیل به دستگاه قضایی کشور است، تصریح کرد: انتظار همه از قوه قضاییه صدور حکمی عادلانه است.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه در پاسخ به این سوال که رسیدگی به این پرونده تا چه زمان به طول می انجامد، یادآور شد: با توجه به حجم بالای پرونده و اتهام های وارده نمی توان به طور دقیق زمانی را اعلام کرد اما هرچه باشد دستگاه قضا به دنبال رسیدگی عادلانه به این پرونده است.
لاریجانی اضافه کرد: کسانی که برای پرونده ˈم – هˈ سرمایه گذاری کردند، باید بدانند که قوه قضاییه به اقدامات آنان بی اعتنا است.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه روز جمعه (31 مرداد) برای شرکت در یادواره شهدای منطقه ˈبهرستانˈ لاریجان آمل که در روستای ˈ پردمهˈ برگزار شد به استان مازندران سفر کرد.