ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
يکشنبه ۲۹ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 20
کد خبر: ۳۲۸۲۳
تاریخ انتشار: ۰۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۵:۱۸

جاسوسی آلمان از ترکیه از سال 1976

مجله فوکوس با افشای جاسوسی آلمان از ترکیه از سال 1976 باعث افزایش تنش‌های بعدی میان این دو کشور عضو ناتو می‌شود.
تدبیر24: جزئیات مربوط به مدت زمان این جاسوسی از جانب آلمان و تصمیم‌گیری‌های حول آن بسیار بیشتر از گزارش اولیه چاپ شده در مجله فوکوس است.

پس از انتشار گزارش‌ها مبنی بر اینکه برلین، آنکارا را برای سالیان متمادی مورد جاسوسی قرار می‌داده، ترکیه سفیر آلمان را احضار کرد.

مجله فوکوس نوشت، آژانس اطلاعات آلمان از 1976 از ترکیه جاسوسی می‌کرده و دولت آلمان تحت صدراعظمی هلموت اشمیدت این اقدام را کاملاً مورد تایید قرار داده بود.

این مجله همچنین به نقل از منابع دولتی نوشت: فعالیت کنونی آژانس اطلاعات آلمان نظارت و کنترل بر فعالیت‌های سیاسی و نهادهای دولتی ترکیه است که توسط گروه تصمیم‌گیری دولت برلین مورد توافق قرار گرفته است و این گروه شامل نمایندگانی از دفتر آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان و وزارت‌خانه‌های دفاع، خارجه و اقتصاد است.

این گزارش باعث خجالت و شرم بیشتر دولت برلین می‌شود که با اتهام دورویی مواجه است چون برلین خود از قربانیان جاسوسی آمریکاست که شامل شنود و ضبط مکالمات مرکل است.

با این حال یکی از قانونگذاران محافظه‌کار آلمان به مجله فوکوس گفت که برلین دلایل خوبی برای جاسوسی از ترکیه دارد. قاچاق انسان، مواد مخدر و تروریسم از مقوله‌های اصلی مورد اعتناست.

آلمان بزرگترین شریک تجاری ترکیه در اتحادیه اروپاست و سه میلیون تبعه ترکیه در آلمان ساکن هستند. اما روابط بین دو کشور همواره خوب نبوده و محافظه‌کاران دولت مرکل درباره عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا خوشبین نیستند.

پیشتر مرکل در واکنش به جاسوسی آمریکا گفته که جاسوسی در میان دوستان یک او غیر قابل قبول است.

مجله اشپیگل نیز گزارش داده که آژانش اطلاعات آلمان از آلبانی، یکی دیگر از اعضای ناتو جاسوسی می‌کند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: