تدبیر24: محمدرضا نعمت زاده امروز در نشست خبری به مناسبت هفته دولت با انتقاد از نحوه اطلاع رسانی یکی از خبرگزاریها درباره پروانه معدنی که به نام همسر یکی از افراد با نفوذ صادر شده است اظهار کرد: این قضیه مربوط به سال 1381 میشود رسانهها باید اطلاعات درست را به مردم منتقل کنند بنده و آقای سرقینی معاونت امور معدنی وزارت صنعت جلوی این کار را گرفتیم و چند بار نیز کار به دادگاه کشیده است.
وی با بیان اینکه این تخلف مربوط به امروز نبوده و متعلق به گذشته است گفت: برخی رسانهها به گونهای اطلاع رسانی می کنند که اگر کسی در مناطق روستایی یا دور افتاده این اخبار را بخوانند با خود می گویند ما به کسانی رای دادیم که امروز چنین کارهایی میکنند.
وی اظهار کرد: پروانه معدنی که به نام همسر این فرد با نفوذ صادر شده بود لغو شده و این فرد با جنجال سازی علیه آقای سرقینی شکایت کرده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه ما تلاش کردیم مسیر شکایت را عوض کنیم، عنوان کرد: در حال حاضر ایمیدرو مورد شکایت واقع شده است و این فرد همچنان در تلاش است تا پروانه لغو شده را به دست آورد.
نعمت زاده همچنین در آغاز نشست خبری خود با بیان خاطرهای از انفجار دفتر نخست وزیری اظهار کرد: بنده در همان ساختمان محل انفجار شاهد عینی ماجرا بودم و متاسفانه به دلیل شدت انفجار و آتش سوزی تلاش های ما برای نجات افراد داخل جلسه محل انفجار بی نتیجه ماند هر چند، چند نفر را از محل انفجار بیرون کشیدیم.
ثبات نسبی در بخش صنعت
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به عملکرد یک ساله وزارت صنعت، معدن و تجارت از شروع به کار دولت تدبیر و امید اظهار کرد: بنا به گزارش مرکز آمار اشتغال در بخش صنعت و معدن رشد منفی 36 درصد در سال 1391 داشته و رشد کل بخش صنعت و معدن نیز منفی 12.5 درصد بوده و رشد سرمایهگذاری نیز منفی 22 درصد بود.
وی ادامه داد: ما در این شرایط کار را شروع کردیم و حمایت مردم و دست اندرکاران برای ما ارزشمند بود و اولین کاری که باید انجام میشد تلطیف فضای کشور بود.
نعمت زاده ادامه داد: کاهش سرمایهگذاری، کاهش تولید و کاهش نیروی انسانی و مهمترین از آن تورم بالای 40 درصد باعث شده بود کسی سرمایهگذاری نکند و خود به خود سرمایهها به سمت ارز و یا سرمایهگذاری در خارج از کشور سوق داده شد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: با حمایت رییس جمهور و مسوولان در شاخه صنعت و معدن توانستیم ثبات نسبی را به وجود آورده و امید نسبت به آینده را تقویت بخشیم.
وی اظهار کرد: 35 بند مصوبه دولت در جهت رفع موانع تولید گرفتیم که البته درخواست ما بیش از 60 مورد بود و توانستیم با گرفتن این مصوبهها اقداماتی در این راستا انجام دهیم و اصلاح مقررات و دستورالعملها نیز یکی از اقدامات مهم ما بود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: بانکها مکلف شدهاند حداقل 60 درصد کل تسهیلات پرداختی خود را به تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی و صنعتی اختصاص دهند.
او با اشاره به اینکه به خاطر عدم کفایت سرمایه، تولید با کاهش مواجه شده است، گفت: افزایش تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی منجر به رونق تولید و صادرات خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه از ایران خودرو و سایپا خواستیم تا 2200 میلیارد تومان از اموال خود را فروخته و تبدیل به پول کند، افزود: با تزریق این پول به شرکتهای قطعهسازی در این بخش نیز شاهد رشد بودهایم، همچنین ایران خودرو را موظف کرده بودیم باقیمانده سهام خود را در بانک پارسیان بفروشد که این کار به دلیل شرایط رکودی بورس فعلا انجام نشده است، اما غیر از سهام بانک پارسیان، ایران خودرو بقیه اموال خود را فروخته است که قطعهسازان از این وضعیت راضی هستند.
نعمتزاده با بیان اینکه 80 درصد از پهنههای معدنی کشور آزاد شده است، اظهار کرد: از ایمیدرو نیز خواستیم تا 200 هزار کیلومترمربع کار اکتشافی را در شرق و مرکز شهر انجام دهد. 10 روز پیش نیز ابلاغ کردیم تا بخشی از استان اردبیل که دست نخورده باقی مانده بود مورد اکتشاف معدنی قرار گیرد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به سهم یک درصدی بخش معدن از تولید ناخالص داخلی کشور گفت: این رقم طی پنج سال آینده باید سه برابر شود.
وی افزود: در این مدت 150 فقره پروانه بهرهبرداری از معادن را که به ناحق صادر شده بود لغو کردیم که در دو مورد علیه ما شکایت شده بود، عدهای محدودههای معدنی را گرفته و هیچ کاری نمیکنند و معادن کشور را معطل نگه داشتهاند. مسلما وقتی با این افراد برخورد میکنیم آنها نیز علیه ما جوسازی میکنند.
نعمتزاده با اشاره به اینکه برنامه تولید خودروی کشور تا 1404 به تصویب رسیده و تا آن زمان تولید خودرو باید به سه میلیون دستگاه برسد، افزود: رییس جمهوری در روز صنعت و معدن تاکید کرد که تمامی بخشهای کشور باید صنعتی شوند. ما برای خروج از جهان سوم مجبور به صنعتیشدن هستیم.
وی همچنین از افزایش آگهیهای شرکتهای صنعتی داخلی در صداوسیما خبر داد و گفت: از تولیدکنندگان خواستیم برای فروش بیشتر میزان تبلیغات خود را به صداوسیما افزایش دهند.
منابعی که به هنوز به بخش صنعت نرسید
وزیر صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه چهارماه از شروع فاز دوم هدفمندی یارانهها سپری شده و چه میزان از منابع به صنعت و معدن تزریق شده، گفت: پیگیریهای زیادی در این زمینه انجام دادیم که بتوانیم سهمی از آن را دریافت کنیم که البته مصوب نیز شد ولی متاسفانه تا به امروز نتوانستیم مبلغی دریافت کنیم.
وی اظهار کرد: برای بخش تولید سه هزار و 400 میلیارد تومان تصویب شد و قرار براین شد که در اختیار بخش تولید قرار بگیرد.
نعمتزاده ادامه داد: قرار شد از این میزان 1000 میلیارد ریال به بخش کشاورزی و بقیه به بخش صنعت و معدن و تجارت اختصاص داده شود، ولی متاسفانه تا به امروز نتوانستیم مبلغی دریافت کنیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت به توافق با بانک صنعت و معدن اشاره کرد و گفت: با بانک صنعت و معدن توافق کردیم هر میزان مبلغی را که دریافت کردیم در اختیار بانک گذاشته و بتوانیم سه برابر آن میزان را از منابع بانک دریافت کنیم که این توافقنامه به امضاء رسیده و پیرو آن نامهای هم دکتر جهانگیری به دکتر نوبخت ارسال شده و تاکیدات لازم را انجام شد ولی به علت مشکلات خزانه قول دادند که در نیمه دوم سال کمکهای لازم صورت گیرد.