ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
شنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 26
کد خبر: ۳۲۹۸۵
تاریخ انتشار: ۰۴ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۸:۴۶

چهارم شهریور در تاریخ معاصر ایران

امروز سه شنبه چهارم شهریور 1393 هجری خورشیدی، بیست و نهم شوال 1435 هجری قمری، بیست و ششم اوت 2014 میلادی است. 26 سال پیش در چنین روزی، قطعنامه ی 620 شورای امنیت سازمان ملل درباره ی تایید استفاده ی رژیم بعث عراق از سلاح‏های شیمیایی علیه افراد غیرنظامی و نظامی در جنگ تحمیلی صادر شد.
تدبیر24: مهم ترین رویدادهای تاریخ معاصر در این روز، به شرح زیر است:

4 شهریور 1367
قطعنامه ی 620 شورای امنیت سازمان ملل درباره ی تایید استفاده ی پی در پی عراق از سلاح‏های شیمیایی علیه افراد غیرنظامی و نظامی در جنگ تحمیلی صادر شد.

4 شهریور 1358
مهدی عراقی عضو فداییان اسلام و از پایه گذاران نخستین حزب موتلفه اسلامی که سال ها علیه رژیم پهلوی مبارزه کرد به همراه پسرش به وسیله ی گروهک فرقان به شهادت رسید.

4 شهریور 1357
جمشید آموزگار نخست وزیر که در 16 مرداد کابینه خود را تشکیل داده بود، به دنبال شدت گرفتن تظاهرات علیه رژیم و رویداد آتش سوزی در سینما رکس آبادان با فشار افکار عمومی از طرف محمدرضا پهلوی از مقام خود برکنار شد.

4 شهریور 1356
خبرگزاری پارس اعلام کرد که مقام های رسمی آمریکا به صورت محرمانه به محمدرضا پهلوی و نیروهای امنیتی کمک می کنند.

4 شهریور 1351
گروهی از سرمایه داران ژاپنی برای انجام گفت و گوهای اقتصادی و تجاری وارد تهران شدند.

4 شهریور 1351
دستورالعمل استخدام نیرو در وزارت آموزش و پرورش صادر شد. این سند دربردارنده ی شرایط جذب نیرو در این وزارت خانه بود. برپایه ی این شیوه نامه، سازمان امور اداری و استخدامی کشور به وزارت آمـوزش و پرورش اجازه داد که فارغ التحصیلان خرداد و شهریور این سال دانش سراهای گوناگون را که تعهد خدمت دارند، برابر سهمیه ی حوزه ها، از محل حقوق طرح توسعه ی آموزش، استخدام کنند.

4 شهریور 1336
نخستین کنفرانس رایزن های نظامی آمریکا با موضوع کمک های نظامی واشنگتن به کشورهای خاورمیانه در تهران گشایش یافت .

4 شهریور 1332
سرلشکر فضل الله زاهدی عامل اصلی کودتای 28 مرداد از سرلشگری به درجه ی سپهبدی رسید و بیشتر افسرانی که در این کودتا نقش داشتند، ارتقای درجه یافتند.

4 شهریور 1325
نشریه های علی بابا و شهباز به دستور فرمانداری نظامی توقیف شدند.

4 شهریور 1322
گروهی از روزنامه نگاران به دستور کمیسیون امنیت اجتماعی تهران، تبعید شدند.

4 شهریور 1320
بیشتر شهرهای ایران در شمال و جنوب کشور به رغم اعلام بی طرفی ایران در جنگ جهانی دوم به وسیله ی هواپیماهای انگلیسی و روسی بمباران شدند. این حمله ها تلفات جانی و مالی سنگینی برجای گذاشت.

4 شهریور 1320
روزنامه های منتشر شده در کشورهای آلمان و ایتالیا، حمله های نظامی مشترک شوروی و انگلیس به مرزهای شمالی و جنوبی ایران را مورد نکوهش قرار دادند و آن را محکوم کردند.

4 شهریور 1317
راه آهن سراسری ایران به صورت رسمی و با تشریفات ویژه یک هفته پس از وصل شدن 2 خط شمال و جنوب در ایستگاه سمیه، گشایش یافت.

4 شهریور 1302
وزارت معارف و اوقاف و صنایع مستظرفه مجوز نشر 16 نشریه را صادر کرد.

4 شهریور 1301
میرزا حسین خان علاء وزیر مختار ایران در آمریکا شد. او پیش از این وزیر مختار ایران در اسپانیا بود.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: