تدبیر24: تا کنون 2 مورد تاییدشده این بیماری در شمال غرب کنگو مشاهده شده و 13 نفر در اثر تب شدید جان خود را از دست داده اند.
ویروس بیماری ابولا پس از شیوع در چهار کشور غرب آفریقا اینک به مرکز این قاره رسیده است.
روز یکشنبه (24 اوت/دوم شهریور) مواردی از بیماری ابولا در جمهوری کنگو تشخیص داده شد. متخصصان سازمان بهداشت جهانی پس از اعلام این خبر راهی کشور کنگو شدند.
ابولا در کشورهای همسایه کنگو از جمله لیبریا، سیرالئون، گینه و نیجریه نیز مشاهده شده است.
نشانه های اولیه بیماری ابولا تب و خونریزی است و در اکثر موارد باعث مرگ بیمار می شود. بر اساس آمار رسمی از ماه مارس تا کنون حداقل 1427 نفر در غرب آفریقا بر اثر این بیماری جان خود را از دست داده اند.
اولین بیمار مبتلا به ابولا در سیرالئون یکی از کارمندان سازمان بهداشت جهانی بود.
به گزارش رادیو دولتی کنگو به نقل از وزیر بهداشت این کشور، هشت بیمار که در استان اکوآتور در شمال غربی کنگو مبتلا به تب بسیار شدید بودند، مورد آزمایش ابولا قرار گرفتند و نتیجه آزمایش برای دو نفر از آنان مثبت بود.
***نوع متفاوتی از ویروس
پزشکان کنگویی اعلام کرده اند که نوع ویروس ابولایی که در این دو بیمار شناسایی شده با ویروسی که در چهار کشور دیگر آفریقایی اپیدمی شده متفاوت است.
متخصصان سازمان بهداشت جهانی و سایر نهادهای بین المللی عازم محل سکونت این دو بیمار شده اند تا بتوانند اطلاعات دقیق تری به دست آورند.
به گفته سازمان بهداشت جهانی، کشور کنگو تجربه زیادی در مورد بیماری ابولا دارد. این هفتمین بار از سال 1976 است که این بیماری در این کشور شایع می شود.
بر اساس گزارش رادیو دولتی کنگو، تا کنون 13 نفر در استان اکوآتور در اثر تب شدید جان خود را از دست داده اند. پس از مرگ این بیماران، 11 بیمار دیگر به بخش قرنطینه منتقل شدند و بیش از 80 نفر دیگر تحت مراقبت و کنترل قرار گرفته اند.
استان اکوآتور که موارد این بیماری در آن دیده شده، هم اکنون در قرنطینه قرار گرفته تا از شیوع این بیماری در سایر نقاط کشور جلوگیری شود. این استان در 1200 کیلومتری شمال کینشازا، پایتخت کنگو قرار دارد.
در غرب آفریقا دولت ها با به کارگیری قوانین جدی تر در حال مبارزه با گسترش ابولا هستند. در جدیدترین اقدام، مجلس سیرالئون اعلام کرده کسانی که مبتلایان به ابولا را پنهان کنند تا دو سال زندانی خواهند شد. این قانون باید از سوی رئیس جمهور تایید شود.
پزشکان نیجریه که بیش از دو ماه است در اعتصاب به سر می برند نیز اعلام کرده اند که به دلیل شیوع ابولا در این کشور از روز دوشنبه (25 اوت/ 3 شهریور) به سر کار خود باز می گردند.
دولت نیجریه اعلام کرده بود که بیش از 16 هزار پزشک را که در هنگام شیوع ابولا سر کارهای خود حاضر نشده اند، اخراج خواهد کرد. رئیس اتاق پزشکان نیجریه نیز این اقدام دولت را تایید کرده است.
منبع:هلث