ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۳۰۸۳
تاریخ انتشار: ۰۴ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۷:۳۰

مصائب قیمت‌گذاری خودرو در ایران!

با وجود کاهش 2 تا 3 درصدی قیمت خودروهای پرتیراژ داخلی، برخی نمایندگان مجلس همچنان از کاهش میانگین 15 درصدی قیمت این محصولات خبر می‌دهند.
تدبیر24: قصه قیمت‌گذاری خودرو در ایران علاوه بر آنکه بسیار طولانی شده چشم‌انداز تعیین تکلیف آن نیز نامعلوم است به‌گونه‌ای که اگرچه هفته گذشته رییس شورای رقابت از کاهش 3 درصدی قیمت خودروهای پرتیراژ خبر داد اما این میزان کاهش قیمت‌ها رضایت نمایندگان منتقد به افزایش قیمت خودروها را جلب نکرد.

قصه قیمت‌گذاری خودرو به صورت اجمالی این است که پیش از این برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی که به قیمت‌های اعلامی از سوی شورای رقابت معترض بودند، از تعیین قیمت‌ جدید این محصولات تا 22 مرداد ماه خبر داده بودند اما نه تنها این اتفاق نیفتاد بلکه اظهارات متضادی از طرف مقابل شنیده شد.

در این زمینه حدود 10 روز پیش رضا شیوا - رییس شورای رقابت - اعلام کرد که قیمت‌های اعلامی برای خودروهای داخلی معتبر است و تغییر نخواهد کرد. محمدرضا نعمت‌زاده - وزیر صنعت، معدن و تجارت - نیز اظهار کرد که از نظر ما میزان افزایش قیمت خودروها ناچیز بوده و دلیلی برای کاهش قیمت این محصولات وجود ندارد.

با این حال دو روز بیشتر از این اظهارات نگذشته بود که رییس شورای رقابت در گفت‌وگویی اظهار کرد که طبق توافق صورت گرفته با دو شرکت بزرگ خودروسازی، قیمت محصولات پرتیراژ این شرکتها 3 درصد کاهش خواهد یافت.

پس از آن نیز ایران خودرو و سایپا قیمت سمند، پژو 405، تیبا و پراید را بین 2 تا 3 درصد کاهش دادند و به دنبال آن نیز وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار کرد که کاهش قیمت خودروها در پاسخ به خواست رییس‌جمهوری از خودروسازان در این زمینه صورت گرفته است.

با این حال این میزان کاهش قیمت نمایندگان منتقد به افزایش قیمت خودروها را راضی نکرد و برخی از نمایندگان همچنان از کاهش 15 درصدی قیمت خودروها ظرف دو هفته‌ آینده خبر می‌دهند.

در این شرایط مشخص نیست بازی قیمت‌گذاری خودرو سرانجام چه زمانی به پایان خواهد رسید و مصرف‌کنندگان کی می‌توانند با خیال آسوده از ثبات قیمت‌ها، خرید محصولات مورد نیاز خود را آغاز کنند.

بازنده اصلی در وضعیت فعلی نمایشگاه‌داران اتومبیل هستند که معتقدند رکود شکل گرفته در بازار خودرو موجب ضرر و زیان آنها شده است. در این زمینه رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران اتومبیل مشهد نیز از تعطیلی برخی از واحدهای نمایشگاهی این شهر خبر داده است.

مصائب قیمت‌گذاری خودرو در کشور همچنان ادامه دارد.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: