ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۳۳۶۰
تاریخ انتشار: ۰۸ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۵

کاربرد روشهای شکنجه سیا در داعش

یک روزنامه آمریکایی نوشت: حداقل 4 گروگان اسیر در دست تروریست های داعش از جمله جیمز فولی خبرنگار مقتول آمریکایی با روش غرق مصنوعی سازمان سیا شکنجه شده اند.
تدبیر24: یکی از نزدیکان جیمز فولی - خبرنگاری که چند روز پیش ویدیوی سربریدن وی به دست یکی از عناصر داعش انتشار یافت-، بدون ذکر نام خود به این روزنامه آمریکایی گفت: جیمز فولی خبرنگار ربوده شده و مقتول به دست داعش بارها با روش غرق مصنوعی شکنجه شده بود.

این منبع افزود: آنها (تروریست های داعش) دقیقا می دانستند چه کاری را انجام می دهند. گروگان های اسیر آنها در آن زمان در الرقه واقع در شمال سوریه زندانی بودند...کسانی که برای آزادی این گروگان ها فعالیت می کردند مطلع شده بودند که دستکم یکی از گروگان ها در معرض شکنجه غرق مصنوعی قرار گرفته است.

این روزنامه تصریح کرد: این روش شکنجه تا پیش از آن از سوی دستگاه اطلاعاتی مرکزی آمریکا (سیا) و مشخصا برای بازپرسی از مظنونان بعد از حوادث 11 سپتامبر سال 2001 مورد استفاده قرار می گرفت.

سازمان جاسوسی آمریکا به دنبال حوادث 11 سپتامبر ده ها تن از مظنونان به دست داشتن در این حوادث تروریستی را که متهم به ارتباط با القاعده یا گروه های افراط گرای اسلامی بودند، دستگیر و با روش هایی مانند محرومیت از خواب، برهنه کردن و توهم غرق شدن (غرق مصنوعی) شکنجه کرد.

غرق مصنوعی ( waterboarding) یا القای حس خفگی با آب، شیوه ای از شکنجه است که در آن بازجوها شخص بازداشتی را برهنه کرده، به یک تخته چوب می بندند و با قرار دادن ارتفاع سر پایینتر از ارتفاع پاها، پارچه ای روی سر و صورت فرد بازداشتی می کشند و با آب ریختن و خیس کردن پارچه بصورت متناوب، امکان نفس کشیدن فرد بازداشتی را از بین می برند. فرد بازداشتی با هر نفس به جای تنفس هوا، آب وارد ریه خود می کند.

منبع: روزنامه واشنگتن پست
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: