تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 05
کد خبر: ۳۳۴۵۳
تاریخ انتشار: ۰۸ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۹:۲۰

افزایش خطر هپاتیت با قلیان مشترک

عضو کمیته علمی: مصرف اشتراکی قلیان می‌تواند منجر به افزایش احتمال ابتلا به میکروب سل و ویروس‌هایی مانند تبخال و هپاتیت شود و از طرفی توتون تنباکوی مورد استفاده برای مصرف قلیان حاوی میکروب و قارچ است که این امر موجب ایجاد عفونت‌های حاد و مزمن در دستگاه تنفسی می‌شود.
تدبیر24: عضو کمیته علمی بورد کشوری هپاتیت نسبت به مصرف مصرف اشتراکی قلیان به عنوان زمینه‌ساز ابتلا به میکروب سل و ویروس‌هایی مانند تبخال و هپاتیت هشدار داد.
 
دکتر عادل فلاح با اشاره به برگزاری سمینار تازه‌های هپاتیت B و C، گفت: در این نشست علمی همکاران پزشک عمومی، متخصصان رشته‌های مختلف پزشکی و کارشناسان مرتبط، با آخرین یافته‌های تشخیصی و درمانی در رابطه با بیماری‌های هپاتیت B و C آشنا شدند.
 
وی با بیان اینکه هپاتیت بیماری است که کبد را گرفتار می‌کند و ابتلا به آن از علل عفونی و غیرعفونی ناشی می‌شود، ادامه داد: شایع‌ترین و خطرناک‌ترین علل عفونی آن ویروس‌های هپاتیت B و C هستند که در طولانی مدت باعث بروز بیماری سیروز و سرطان‌های کبدی و در نهایت پیوند کبد می‌شوند. این دو بیماری از راه‌های مختلف انتشار می‌یابند که استفاده از تیغ‌های ریش‌تراشی آلوده، لیوان مشترک، تزریق مواد مخدر و تماس جنسی ناایمن از جمله آنهاست.
 
فلاح بیان کرد: میزان انتقال از طریق فرآورده‌های خونی با توجه به نظارت بر محصولات خونی تقریبا ناچیز است اما، متاسفانه با توجه به مصرف قلیان به ویژه در جمعیت جوان شاهد انتقال بیماری از این طریق نیز هستیم.
 
وی افزود: مصرف اشتراکی قلیان می‌تواند منجر به افزایش احتمال ابتلا به میکروب سل و ویروس‌هایی مانند تبخال و هپاتیت شود و از طرفی توتون تنباکوی مورد استفاده برای مصرف قلیان حاوی میکروب و قارچ است که این امر موجب ایجاد عفونت‌های حاد و مزمن در دستگاه تنفسی می‌شود.
 
این عضو کمیته علمی بورد کشوری هپاتیت تصریح کرد: درمان بیماری هپاتیت B و C در تمام دنیا گران است، پس بهتر است با در نظر گرفتن هشدارهای بهداشتی در زمینه پیشگیری، از خود و جامعه مراقبت کنیم. میزان شیوع هپاتیت B در کشور حدود 1.5 میلیون و هپاتیت C حدود 300 هزار نفر است.
 
فلاح خاطرنشان کرد: هدف سیستم‌ بهداشت و درمان کشور نیز کاهش بروز این دو بیماری است؛ این هدف‌گذاری قابل دسترس بوده و هدف از برگزاری این سمینار حرکت در این راستاست.
 
گفتنی است؛ ‌به همت بسیج جامعه پزشکی ساوه و همکاری مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه بقیه الله و مرکز هپاتیت ایران، سمینار دو روزه‌ای با موضوع تازه‌های هپاتیت B و C در سالن اجتماعات هلال احمر ساوه برگزار شد.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: