ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۳۳۴۹۰
تاریخ انتشار: ۰۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۰

مشاهده تخیل در مغز توسط دانشمندان

«استفانیا اشبی» و تیم‌ علمی‌اش از دانشگاه بریگهام یانگ امریکا آزمایش‌هایی را با استفاده از ام‌آرآی طراحی کرده‌اند که به آن‌ها در تشخیص‌دادن تخیل محض از پردازش‌های مرتبط مانند «به یادآوردن» کمک می‌کنند.
تدبیر24: محققان از شرکت‌کنندگان حاضر خواستند 60 عکس شخصی را برای بررسی بخش «به‌یادآوردن» مغز ارائه دهند. سوژه‌ها همچنین پرسشنامه‌ای را پر کردند تا به کمک آن دانشمندان تعیین کنند چه سناریوهایی برای شرکت‌کنندگان ناآشنا بوده و بنابراین مولفه‌هایی بهتر جهت بررسی بخش «تخیل» مغز هستند.

محققان سپس در طول یک جلسه ام‌آرآی، تصاویر افراد از خودشان را با هدف استخراج فعالیت مغزی کاملا حافظه‌محور به آن‌ها نشان دادند؛ در این مطالعه نوعی تحلیل آماری الگوهای متمایز خاطره و تخیل را آشکارسازی کردند و تیم علمی توانست تفاوت‌های بین به یادآوردن و تخیل را حتی در بخش‌های کوچک هیپوکامپ مشاهده کند.

جزئیات این مطالعه در مجله Cognitive Neuroscience منتشر شد.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: