ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۳۶۶۵
تاریخ انتشار: ۱۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۷:۰۰

خروج بانکها از بنگاه‌داری طی 3سال

رییس کل بانک مرکزی از خروج بانک ها ظرف سه سال از بنگاه داری خبر داد و گفت: بانک ها باید در این زمینه فعالیت نمایند به طوری که ظرف سه سال از بنگاه داری خارج شده و وظیفه اصلی خود را ایفا کنند.
تدبیر24: ولی الله سیف در بیست و پنجمین همایش بانکداری اسلامی با بیان آنکه هدف گیری بخش اقتصاد خروج از رکود است، افزود: توقعات از نظام بانکی به شکل اساسی شکل گرفته و اکنون واقعی شده به همین دلیل وظیفه اصلی که بانک باید ایفا کند در حال اجرایی شدن است.

وی ادامه داد: باید از منابع تسهیلات محدود استفاده بهینه شود و در جهت تحقق هدف مورد نظر قرار گیرد که البته ساماندهی بازار غیرمتشکل پولی نیز از اهمیت زیادی برخوردار است.

رییس کل بانک مرکزی با اشاره به وجود دو دیدگاه در بانکداری اسلامی، گفت: براساس دیدگاه اول بخشی از بانکداری متعارف مغایرتی با موازین شرعی ندارد و در دیدگاه دوم با تعالیم اسلامی و ربا در تعارض است که باید اصلاح شود.

وی اظهار داشت: تشکیل صندوق های قرض الحسنه قبل از انقلاب باعث شدتا پس از انقلاب ایده بانکداری اسلامی جامه عمل بپوشد، هرچند قانون در آغاز راه قرار داشت و برای بهبود آن باید بازبینی می شد که تاکنون بازبینی نشده، هرچند در مقطع کنونی بازبینی قانون بدون ربا ضروری است.

سیف تصریح کرد: پیش نویس لایحه قانون بانکداری با 10 فصل تدوین شده و کارگروه اصلاح قانون بدون ربا در مجلس حرکتی را در این زمینه آغاز کرده است.

وی درباره برنامه های بانک مرکزی در بانکداری اسلامی، افزود: حذف ربا و اقدامات و نوآوری بانک ها، فراتر رفتن التزام به اجرای بانکداری بدون ربا از سطح قانون، طراحی نقشه راه بانکداری الکترونیک، اقدامات پژوهشی در فقه اسلامی و تاسیس کرسی های نظریه پردازی از جمله برنامه های بانک مرکزی است که اجرای آنها ضروری است.

رئیس کل بانک مرکزی در پایان گفت: حمایت از اقدامی که موجب توسعه بانکداری اسلامی در سطوح بین المللی شود و ضرورت ارتقا سطح آموزش کارکنان بانکی و آموزش آحاد مردم از دیگر برنامه های بانک مرکزی است که باید اجرایی شوند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: