ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۳۶۷۰
تاریخ انتشار: ۱۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۴:۱۶

آتشفشان دو هزار متری ایسلند

منابع خبری گزارش دادند: از فعالیت کوه آتشفشانی بارداربونگا در ایسلند به رغم پرتاب گدازه های بسیار در دو هفته گذشته در ارتفاع دو هزار متری کاسته نشده است.
تدبیر24: زمین شناسان نگران بروز فاجعه زیست محیطی دیگری مانند فوران آتشفشان در ماه آوریل سال 2010 در ایسلند هستند.

پیشتر مقامات دولتی ایسلند اعلام کردند که وضعیت قرمز در اطراف این آتشفشان پس از توقف فوران گدازه در روز جمعه ( هفتم شهریور ) به وضعیت هشدار (نارنجی) کاهش یافته است.

روز جمعه گذشته با آغاز فوران آتشفشانی وضعیت هشدار قرمز برقرار شد، اما پس از چند ساعت با توقف این فوران، این وضعیت به نارنجی تغییر یافت. صدها نفر از ساکنان مناطق نزدیک به این قله از بیم فوران آتشفشان به مناطقی امن منتقل شده اند.

وضعیت هشدار قرمز، خطرناک ترین وضعیت در سیستم درجه بندی مواجهه با آتشفشان است و به این معناست که فوران آتشفشانی آغاز شده یا بزودی آغاز خواهد شد.

در وضعیت هشدار نارنجی شرکت های هوایی خود می توانند تصمیم بگیرند که آیا برفراز منطقه پرواز کنند یا نه.

دولت ایسلند پرواز هواپیماها در نزدیکی آتشفشان بارداربونگا را ممنوع اعلام کرده، اما فرودگاه های این کشور همچنان بازهستند و پروازها در مناطق دورتر از این آتشفشان انجام می شود.

آتشفشان بارداربونگا در ایسلند که حدود دوهزار متر ارتفاع دارد، حدود دوهفته است که فعال شده. در این مدت صدها زمین لرزه در این منطقه رخ داده است.

در ماه آوریل سال 2010 در پی فوران آتشفشان در ایسلند فاجعه ای برای صنعت هوانوردی این کشور بوجود آمد. گرد و غبار یک ماهه ناشی از فوران آتشفشان سبب لغو حدود 100 هزار پرواز هوایی در اروپا شد.

در آن زمان حدود هشت میلیون مسافر روزها در فرودگاه ها منتظر پرواز هواپیماهای شان ماندند و این حادثه طبیعی چند میلیارد یورو به صنعت هوانوردی خسارت وارد کرد.

منبع: دویچه وله
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: