ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۳۳۷۳۷
تاریخ انتشار: ۱۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۳

مجتمع‌های پتروشیمی آفت‌زده‌اند

یک کارشناس صنعت پتروشیمی با تاکید بر این‌که عدم استفاده از ظرفیت اسمی در صنعت پتروشیمی آفتی است که برخی طرح‌های این صنعت گرفتار آن شده‌اند، گفت: شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران می‌تواند تا آخر سال توصیه‌های خود را برای افزایش ظرفیت تولید مجتمع‌ها جمع بندی کند اما قدرت اجرایی ندارد.
تدبیر24: رضا مختاری فر با اشاره به این‌که ‌شرکت پتروشیمی بررسی‌های خود را در زمینه علل فاصله ظرفیت تولید با ظرفیت اسمی مجتمع‌های پتروشیمی آغاز کرده گفت: به دلیل واگذاری مجتمع‌ها شرکت ملی صنایع پتروشیمی نمی‌تواند تاثیرگذار باشد بلکه تنها می تواند توصیه کند.

معاون سابق برنامه ریزی شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران تصریح کرد: مواردی چون کمبود خوراک و کهنگی دستگاه‌ها مانع از استفاده حداکثری از ظرفیت مجتمع‌های پتروشیمی شده است و با تحقیقی که شرکت ملی صنایع پتروشیمی در دست دارد علت‌ها واضح‌تر می‌شود.

هلدینگ دیرترین تصمیم پتروشیمی بود

وی با تاکید بر این‌که پس از واگذاری شرکت‌ها و مجتمع‌ها به بخش خصوصی NPC دیگر قدرت اجرایی ندارد، اظهار کرد: قبل از واگذاری مجتمع‌های پتروشیمی باید هلدینگ شکل می گرفت اما ایجاد هلدینگ خلیج فارس دیرترین تصمیمی بود که در مورد واگذاری مجتمع‌ها گرفته شد.

مختاری فر با تاکید بر این‌که قبل از تکه تکه شدن مجتمع‌های پتروشیمی باید هلدینگ شکل می گرفت و سپس سهام را واگذار می کردند گفت: گرچه NPC به دنبال علل تفاوت ظرفیت تولید با ظرفیت اسمی واحدها است اما پس از شفافیت موضوع نمی تواند تضمین کننده اجرای راهکارهای به دست آمده باشد چرا که با واگذاری تمام مجتمع‌های پتروشیمی قدرت اجرایی خود را از دست داده است.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: