ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۳۷۶۷
تاریخ انتشار: ۱۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۰
دکتر احمد شیرزاد نماینده مجلس ششم

حمایت‌های انتقادی یا نقدهای تخریبی

در مجموعه دولت -چه خود آقای روحانی و چه کابینه ایشان- شاهد سعه‌صدری هستیم که در دولت‌های نهم و دهم اصلا دیده نمی‌شد.
تدبیر24: در مورد فضای نقد و انتقادی که از دولت در کشور حاکم است باید گفت امروز در جامعه ما به طور کلی فضای نقد ملایم و همراه با حمایت کمرنگ شده است نه اینکه وجود نداشته باشد ولی انتظار می‌‌‌رود که فضای نقد دولت و عملکرد آن با کمی لطافت و حمایت بیشتر همراه باشد. به طور کلی بیشتر مواضع یا حمایت‌گرایانه مطلق است یا در شرایط نفی‌گرایانه مطلق. از شروع کار دولت یازدهم بدنه جامعه نسبت به آقای روحانی و مجموعه زیردست ایشان سیاست صبر و انتظار خوش‌بینانه را در پیش گرفتند.

در واکنش‌های بازار نسبت به رخدادهای اقتصادی این سیاست از جانب مردم به خوبی قابل مشاهده بوده است. سال گذشته در ماه‌های شهریور و مهر یک خوش‌بینی بسیار افراطی را در عکس‌العمل بازار نسبت به عملکرد دولت داشتیم و به تدریج این خوش‌بینی افراطی آرام گرفته و جای خود را به خوش‌بینی همراه با صبر و انتظار داده است. همه در انتظار این هستند که چه اتفاقی قرار است بیفتد و این احساس انتظار همراه با خوش‌بینی است. این فضا را می‌‌‌توان با فضای حاکم بر جامعه در سال 1377 مقایسه کرد، آن زمان بعد از حدود یک سال از تشکیل دولت وقت چنین فضایی را کشور برای اولین‌بار تجربه کرد.

در آن سال‌ها هم، جامعه تجربه کرد با دولتی که با رای مردم سرکار آمده و این رای منجر به یک تغییر بزرگ در فضای یکنواخت سیاسی کشور شده، نمی‌توان موضع سخت و تندی داشت و انتظارات نابجا از این دولت توقع داشت. با اینکه سال‌ها از آن رویداد گذشته ولی هنوز هم در خاطره مردم هست که فشارها و موضع‌گیری‌های سخت نسبت به دولت آقای خاتمی نتیجه‌ای جز اینکه آب به آسیاب کسانی ریخته شود که از فضا و جو منفی و متشنج آن زمان به نفع خود و به ضرر مردم و نظام بهره‌برداری کنند، نداشت. با توجه به آنچه در آن دوران گذشت امروز مردم محتاط‌‌‌تر عمل کرده و بدین ترتیب جامعه تمایلی به دامن‌زدن به توقعات غیرقابل تحقق و واردشدن به فضای نفی دولت ندارد ولی وضعیت امروز جامعه نسبت به دولت و عملکرد آن نسبت به دوران آقای خاتمی بسیار آرام‌تر و ملایم‌تر است. در این میان در مجموعه دولت -چه خود آقای روحانی و چه کابینه ایشان- شاهد سعه‌صدری هستیم که در دولت‌های نهم و دهم اصلا دیده نمی‌شد.

در دولت‌های قبل ما گاه شاهد عکس‌العمل‌های بسیار تندی از جانب رئیس دولت وقت بودیم؛ تا آنجا که ایشان اگر نظر و ایده‌ای در هیات‌دولت یا... مطرح می‌‌‌کردند و مسئولی مخالفت می‌‌‌کرد ایشان بسیار برمی‌آشفتند. اما آنچه امروز شاهد آن هستیم به خوبی گویای این موضوع است که جناب آقای روحانی سعه‌صدر بیشتری در برخورد با نقد و انتقادات و سنگ‌اندازی‌ها دارند و به تبع ایشان کابینه نیز همین ویژگی را دارد ولی آنچه از دولت یازدهم انتظار می‌‌‌رود این است که بیش از این باید در برابر منتقدان و مخالفان صبوری به خرج داده و آرامش بیشتری در برخورد با آنها داشته باشد. درواقع باید گفت دولت در مقابل مخالفت‌هایی که در مجلس شکل گرفته و حواشی موجود باید آرامش بیشتری داشته باشد، دلتنگی نکنند واحساس نازک‌دلی و شکنندگی نداشته باشد.

دولت یازدهم باید نسبت به این انتقادات و مخالفت‌ها صبورانه‌تر و مقاوم‌تر برخورد کند چراکه این احتمال وجود دارد که از طرف مجلس استیضاح‌ها و برکناری‌های دیگری را داشته باشیم و بدون‌شک این اتفاقات چیزی از شایستگی‌ها و ارزش‌های دولت یازدهم کم نخواهد کرد.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: