ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۳۳۷۸۸
تاریخ انتشار: ۱۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۷

تسلیحات آلمان به کردستان‌ عراق

30 موشک ضد تانک میلان، هزاران ژ-۳ و ژ-۳۶، چندین خودروی زرهی و صحرانورد در لیست کمک‌های تسلیحاتی آلمان به شمال عراق در مقابله با «داعش» قرار دارند. سلاح‌ها عمدتا قدیمی‌اند.
تدبیر24: غروب یکشنبه ۳۱ اوت، وزیران خارجه و دفاع آلمان نوع سلاح‌های ارسالی به شمال عراق را اعلام کردند. این سلاح‌ها از میان تسلیحات و تجهیزات انبارشده در زرادخانه ارتش آلمان انتخاب شده‌اند. سنگین‌ترین سلاح این فهرست، سیستم موشکی ضد تانک «میلان» است. این سیستم که مجهز به دوربین دید در شب و قادر به نابودی تانک تا فاصله دو کیلومتری است، از مطالبات جدی کردها برای مقابله با «داعش» بود.

قرار است ۳۰ سامانه ضد تانک «میلان» همراه با ۵۰۰ موشک  به اقلیم کردستان فرستاده شود. شبه‌نظامیان «دولت اسلامی»، تانک‌ها و خودروهای زرهی خود را طی تصرف پایگاه‌های ارتش عراق به دست آورده‌اند.

موشک ضد تانک میلان در دهه هفتاد میلادی به طور مشترک توسط آلمان و فرانسه ساخته شده و آلمان طی این زمان هر سال ۱۶۰۰ فروند از این موشک و تجهیزات جانبی آن را تولید کرده است. کارشناسان، میزان تولید این سامانه در سال‌های جنگ سرد را هزاران هزار می‌دانند.

دولت فرانسه در سال ۱۹۷۸ ۴۴۰۰ فروند از این موشک را به رژیم حافظ اسد داد و دولت آلمان با صدراعظمی هلموت اشمید از حزب سوسیال دمکرات، مخالفتی با این اقدام نکرد. احتمال می‌رود که این سلاح در پیشروی‌های «دولت اسلامی» در سوریه به دست شبه‌نظامیان داعش افتاده باشد. در عین حال، عربستان سعودی و قطر نیز از سال ۲۰۱۱ همین سیستم را به مخالفان اسد داده‌اند.

کردهای عراقی ۲۴۰ موشک‌انداز با ۳۵۰۰ مهمات مربوطه نیز دریافت می‌کنند. هزاران سلاح سبک دستی از جمله  ۸۰۰۰ قبضه  ژ-۳ و دو میلیون فشنگ در زمره اقلام ارسالی ارتش آلمان به کردستان عراق خواهند بود.

ژ-۳ در سال ۱۹۵۹ ساخته شده و تا سال ۱۹۹۷، سلاح استاندارد ارتش آلمان بود. پس از آن، تفنگ خودکار ژ-۳۶ جایگزین ژ-۳ شد.

هنوز ده‌ها هزار قبضه تفنگ ژ-۳ در انبارهای ارتش آلمان موجودند که از جمله در ماموریت‌ افغانستان به کار می‌روند. این سلاح ده‌ها سال جزو صادرات عمده آلمان بوده و در چند کشور دیگر نیز تحت امتیاز آلمان تولید شده است.

۴۰ مسلسل از نوع MG-3 با میلیون‌ها فشنگ و ۸۰۰۰ اسلحه P1 به کردها تحویل می‌شود. این اسلحه در ارتش آلمان از رده خارج شده اما یک سال قبل ۱۰ هزار قبضه از آن به نیروهای مسلح افغانستان داده شد.

علاوه بر سلاح‌های دستی، آلمان ۱۰ هزار قبضه نارنجک و تعدادی خودروی ارتشی نیز به کردها می‌دهد. ۶۰ دستگاه مرسدس شاسی بلند، ۴۰ دستگاه خودروی صحرانورد بنز (Unimog)، یک تانک یدک‌کش و ۵ نفربر زرهی از جمله این خودروها خواهند بود. ۲۰ دستگاه از مرسدس‌ها ضد گلوله هستند.

دولت آلمان پیشاپیش،  شش کادر نظامی خود را برای هماهنگ کردن تحویل سلاح‌ها و توزیع آنها، به اربیل فرستاده است.
منبع: فرارو
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: