تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 05
کد خبر: ۳۳۹۱۹
تاریخ انتشار: ۱۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۳:۵۳

عامل اصلی آتش‌سوزی منابع طبیعی

پژوهشگر علوم جنگل گفت: آتش سوزی های جنگل ها و مراتع شمال کشور در دو ماه اخیر بیشتر بر اثر بی احتیاطی گردشگران بوده است.
تدبیر24: ˈیوسف گرجی بحریˈ روز چهارشنبه افزود: هر سال بر تعداد گردشگرانی که به شمال سفر می کنند، افزوده می شود و بسیاری از آنان علاقه مند به سپری کردن اوقات خود در جنگل هستند و همین امر زمینه حریق را فراهم می کند.

بر اساس آمارها، در پنج ماهه نخست امسال حدود 10 هکتار از جنگل ها و مراتع غرب مازندران بر اثر آتش سوزی خسارت دید.

این جنگل شناس یادآور شد: هر سال یک میلیون دستگاه خودرو به تعداد خودروهای کشور اضافه می شود و افزایش گردشگران به نحوی است که اگر دقت نکنیم، آتش سوزی در جنگل سال به سال زیادتر می شود.

وی با اشاره به گرما و خشکی هوا در تابستان امسال در شمال کشور افزود: بیشتر آتش سوزی هایی که در جنگل ها و مراتع شمال روی می دهد، عامل انسانی دارد و به ندرت ممکن است بر اثر آذرخش، جنگل های هیرکانی آتش بگیرد.

گرجی بحری اطلاع رسانی به مردم و افزایش سطح آگاهی آنان درباره حفاظت از منابع طبیعی و جنگل را ضروری دانست و اظهار داشت: چون مردم اطلاعات کافی ندارند در هر جایی که بپسندند، آتش روشن می کنند.

وی افزود: متاسفانه گردشگران گاهی آتش را به درستی خاموش نمی کنند و نمی دانند که آتش زیر خاکستر ممکن است بر اثر وزش باد افروخته شود و منطقه وسیعی را بسوزاند.

وی با تاکید بر خودداری از افروختن آتش در مکان هایی که دارای گیاهان زوداشتعال است، گفت: گردشگران باید آتشی را که برای پخت غذا می افروزند، در هنگام ترک محل با ریختن خاک یا آب به طور کامل خاموش کنند.

این پژوهشگر با اشاره به کمبود تابلوهای هشدار دهنده و نشر اطلاعات در رسانه ها بویژه صدا و سیما، اظهار داشت: کارشناسان منابع طبیعی باید نکات لازم را به مردم بگویند.

وی افزود: در کنار آگاهی بخشی به مردم باید از مجازات ها و ابزارهای قانونی استفاده کامل تری شود و افراد بدانند که علاوه بر جرم بودن آتش زدن عمدی جنگل ها، حتی آتشی که بر اثر اهمال یا بی احتیاطی ایجاد شود نیز مطابق ماده 45 قانون حفاظت و بهره برداری از جنگل ها و مراتع، اقدامی مجرمانه است.

گرجی بحری تاکید کرد: در گذشته تنها فصل پاییز خطرناک ترین زمان وقوع آتش بود ولی اکنون در بهار و تابستان آتش سوزی های متعددی روی می دهد که نشانگر تغییرات اقلیمی و مهیا شدن زمینه حریق در جنگل ها است.

شمال کشور دارای یک میلیون و 900 هزار هکتار جنگل و یک میلیون و 700 هزار هکتار مرتع است.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: