ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۴۰۹۵
تاریخ انتشار: ۱۴ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۳:۴۴
منطقه ای ژئوپلتیک

نقش ايران در صلح خاورميانه

مروز بر همه ثابت شده است كه قدرت اجتماعي همواره از قدرت سياسي بالاتر و موثرتر است و كار فرهنگي بر اقدامات اقتصادي و سياسي اولويت و ارجحيت دارد.
تدبیر24:مهدی آیتی - در چند سال اخير استفاده از واژه هايي نظير نقشه جديد خاورميانه و يا نقشه راه خاورميانه بسيار رايج و متداول شده است و در همين راستا اتفاقات بزرگي در اين سالها در خاورميانه بوجود آمده است.
به نظر مي رسد غرب براي آينده خاورميانه خواب ها ديده و نقشه ها كشيده كه حوادث و اتفاقات در سه دهه اخير دليل و گواه آنست.
آمريكا، اروپا و اسراييل با سناريوها و برنامه ريزي هاي مختلف كوتاه مدت و بلند مدت به دليل منافع فراواني كه در خاورميانه دارند بطور مداوم و مرتب مشكلات و فجايعي براي مردم خاورميانه و به ويژه مردم مسلمانان منطقه بوجود مي آورند.
منطقه خاورميانه به دو علت يعني موقعيت جغرافيايي و ژئوپلتيك و نيز منابع سرشار از جمله نفت، ممتاز و با ارزش است و به همين جهت بعيد به نظر مي رسد كه به اين زودي ها ابرقدرت ها و سلطه گران دست از سر مردم محروم و مظلوم اين منطقه بردارند.
فجايع طراحي شده توسط ابرقدرت ها در سه دهه اخير در خاورميانه از جمله: جنگ ايران و عراق، جنگ عراق و كويت، جنگ آمريكا در عراق، جنگ آمريكا در افغانستان و جنگهاي داخلي در پاكستان، مصر، ليبي، تونس، يمن، بحرين، الجزاير، سودان و سوريه نمونه هايي از اين دست مي باشند.
بوجود آمدن پديده هايي نظير 11 سپتامبر، طالبان، القاعده، بوكوحرام، داعش و امثال آن همه در راستاي سناريوهاي جنايتكارانه و تجاوزگرانه ابرقدرت ها است.
آنچه مشكلات آينده را در خاورميانه بيشتر خواهد كرد، دامن زدن به مسائل قوميتي و مذهبي است كه نتيجه و حاصل آن تجزيه كشورهاي خاورميانه خواهد بود و اين همه تنها به نفع ابرقدرت ها و به ضرر كشورهاي خاورميانه به ويژه كشورهاي اسلامي و مسلمانان است.
در حال حاضر مسلمان كشي و برادركشي در خاورميانه آنچنان ريشه دوانده و رشد كرده كه به نظر مي رسد دولت ها و ملت هاي منطقه مي بايستي در اسرع وقت به دور هم جمع شوند و كاري فوري و اورژانسي انجام دهند.
آنچه مي تواند نقش ايران را در صلح و ثبات منطقه خاورميانه ممتاز و مميز نشان دهد اين است كه دولت و ملت ايران بايد به عنوان باني و محور يك برنامه ريزي مدون و سنجيده به موازات ديپلماسي سياسي وارد فعاليت هاي فرهنگي و اجتماعي بشوند.
امروز بر همه ثابت شده است كه قدرت اجتماعي همواره از قدرت سياسي بالاتر و موثرتر است و كار فرهنگي بر اقدامات اقتصادي و سياسي اولويت و ارجحيت دارد. بنابراين نظام جمهوري اسلامي مي بايستي در اسرع وقت به كمك نهادهاي فرهنگي و مدني در منطقه خاورميانه مبادرت به تاسيس تشكيلات اجتماعي – فرهنگي قوي كرده و به موازات فعاليت هاي سياسي و ديپلماسي اقدام به فعاليت هاي مستمر، منظم و گسترده فرهنگي – اجتماعي در منطقه بنمايد و از طريق ايجاد يك قدرت بزرگ و متحد فرهنگي – اجتماعي دست اجانب و ابرقدرت ها را از منطقه كوتاه كند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: