ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
چهارشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 23
کد خبر: ۳۴۱۶۱
تاریخ انتشار: ۱۵ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۵

کاهش تورم کالاهای صادراتی

تورم کالاهای صادراتی در دوازده ماهه منتهی به تیرماه 1.3 درصد کاهش یافت.
تدبیر24: شاخص بهای کالاهای صادراتی در ایران در تیرماه سال جاری به 270.2 رسید که بیانگر کاهش 5.8 درصدی این شاخص نسبت به ماه قبل است.

این در حالی است که این شاخص در خرداد‌ماه سال جاری، 0.7 درصد نسبت به ماه قبل افزایش یافته بود.

همچنین شاخص بهای کالاهای صادراتی در تیرماه نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه‌ به نقطه) 2.8 درصد کاهش یافته است.

اما تورم کالاهای صادراتی در حالی در چهار ماهه اول سال جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل 5.9 درصد کاهش یافته، که این شاخص در سه ماهه ابتدایی سال نسبت به دوره مشابه سال قبل 6.8 درصد کاهش یافته بود به عبارتی دیگر از شتاب کاهش تورم در این گروه کاسته شده است.

همچنین بررسی گزارش بانک مرکزی از تغییر شاخص در گروه‌های اصلی کالاهای صادراتی نشان می‌دهد که تورم ماهانه در برخی کالاها نظیر محصولات حیوانی 0.1 درصد وسائل نقلیه زمینی و تجهیزات ترابری 3.8 درصد افزایش داشته‌اند.

این در حالی است که تورم ماهانه محصولات لبنی 3.4 درصد، محصولات معدنی 9.6 درصد، پوست، چرم و محصولات چرمی 3.6 درصد، چوب و اشیاء چوبی 2.6 درصد، فلزات معمولی و مصنوعات آن 1.8 درصد و انواع کفش 3.7 درصد در تیرماه نسبت به خرداد کاهش یافته است.

شاخص بهای کالاهای صادراتی یکی از انواع شاخص‌های قیمت است که تغییرات سطح عمومی قیمت کالاهای صادراتی غیرنفتی را نشان می‌دهد.

با توجه به اینکه در محاسبات شاخص بهای کالاهای صادراتی قیمت ارزی کالاهای صادر شده به قیمت ریالی تبدیل می شود تغییرات این شاخص بیانگر نوسان قیمت کالاهای صادر شده در بازارهای جهانی و نوسانات ارزی است.این درحالی است که در محاسبات این شاخص در تیرماه نرخ دلار نسبت به ماه قبل 3.6 درصد و نرخ یورو 3.8 درصد کاهش داشته است.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: