ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۴۲۸۴
تاریخ انتشار: ۱۶ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۳:۵۰

گسترش همکاری ایران و تاجیکستان

نشست سازمان همکاری شانگهای هفته جاری در شهر دوشنبه پایتخت جمهوری تاجیکستان برگزار می شود و در حاشیه این نشست ایران و تاجیکستان برای همکاری بیشتر در امر مبارزه با مواد مخدر تفاهم نامه همکاری امضا خواهند کرد.
تدبیر24: عبدالرضا رحمانی فضلی ˈ وزیر کشور و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر که برای شرکت در اجلاس شانگهای طی روزهای آتی به تاجیکستان سفر خواهد کرد بر اساس برنامه ریزی های به عمل آمده علاوه بر ملاقات با همتای تاجیک خود با رئیس آژانس ملی مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری تاجیکستان نیز ملاقات و در نهایت دو طرف یادداشت تفاهم همکاری در زمینه مبارزه با مواد مخدر امضاء می کنند.

بر اساس این گزارش، هدف از مبادله این سند ارتقاء همکاری های دو کشور در زمینه شناسایی ، مبادله اطلاعات عملیاتی در زمینه گروه های منطقه‏ ای جرم مواد مخدر و قاچاق پیش سازهای شیمیایی است.

از دیگر مفاد این سند می توان به انتقال تجارب در زمینه پیشگیری، درمان و بازتوانی معتادان مواد مخدر از طریق برگزاری کارگاه های آموزشی برای متخصصان ذیربط تاجیکستان اشاره کرد.

بنا بر این گزارش،ایران و تاجیکستان برخوردار از اشتراکات فرهنگی ، دینی ، زبان و تاریخ هستند و این اشتراکات می تواند در تقویت روابط دو کشور در زمینه های مختلف از جمله موضوع مبارزه با موادمخدر تاثیر بسزایی داشته باشد.

در عین حال هر دو کشور متاثر از کشت، تولید و قاچاق مواد مخدر از افغانستان بوده و در مسیر ترانزیت مواد مخدر از منشاء افغانستان به مقصد بازارهای مصرف در اروپا قرار گرفته اند.

ایران در مسیر بالکان و تاجیکستان در مسیر شمالی قاچاق مواد مخدر عمدتا به مقصد فدراسیون روسیه واقع شده است.

ایران و تاجیکستان در سال 1381 یادداشت تفاهم همکاری در زمینه مبارزه با مواد مخدر امضاء کرده بودند که با توجه به تغییر در مسیرهای انتقال و قاچاق مواد مخدر از منشاء افغانستان، تعمیق پیوند جرم مواد مخدر با سایر جرایم سازمان یافته، تنوع در تولید مواد مخدر و روانگردان ها و محرک های نوع آمفتامین و گستردگی منابع تهیه و انتقال غیرقانونی پیش سازهای شیمیایی مستفاد در تولید هروئین در یک دهه گذشته سبب شده تا یادداشت تفاهم جدیدتری با لحاظ قراردادن تغییرات در مساله جهانی مواد مخدر در یک دهه گذشته تنظیم و مبادله شود.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: