تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 05
کد خبر: ۳۴۳۰۲
تاریخ انتشار: ۱۶ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۶:۱۰

وزیرخارجه دانمارک به تهران می‌اید

سابقه مناسبات سیاسی و اقتصادی ایران و دانمارک در سال 2014 به هشتادمین سال خود رسید و به همین مناسبت دو همایش در تهران و کپنهاگ به ترتیب در اسفند ماه سال 1392 و اردیبهشت ماه 1393 با حضور مقام های ارشد وزارتخانه های امورخارجه و اندیشمندان دو کشور برگزار شد.
تدبیر24: سفر ˈمارتین لیده گاردˈ وزیر امور خارجه دانمارک به تهران و دیدار و گفت و گو با مقام های ارشد جمهوری اسلامی ایران ،چشم انداز روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی دو کشور را روشن تر و زمینه توسعه مناسبات که مورد علاقه طرفین است، را فراهم خواهد کرد.

روابط ایران و دانمارک در سال های گذشته، به طورعمده تحت فشار امریکا بر کشورهای اروپایی برای کاهش سطح مناسبات با جمهوری اسلامی ایران ،فراز و نشیب هایی داشت. اما اکنون با تلاش دو کشور و درک صحیح از واقعیت های موجود، روابط فیمابین در وضعیت نسبتاً پایداری قرار دارد و طرفین خواهان حفظ و گسترش روابط هستند.

سابقه مناسبات سیاسی و اقتصادی ایران و دانمارک در سال 2014 به هشتادمین سال خود رسید و به همین مناسبت دو همایش در تهران و کپنهاگ به ترتیب در اسفند ماه سال 1392 و اردیبهشت ماه 1393 با حضور مقام های ارشد وزارتخانه های امورخارجه و اندیشمندان دو کشور برگزار شد.

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در پیام هایی به این همایش ها تاکید کرد ایران و دانمارک با پشتوانه ی 8 دهه مناسبات دیرینه و جایگاه منطقه ای و ظرفیت های متنوع می توانند در راستای تامین منافع مشترک، فرصت های لازم را برای گسترش و تعمیق مناسبات دوجانبه فراهم کنند.

ظریف در این پیام ها تاکید کرد تبادل نظر نخبگان و صاحبنظران دو کشور در این نشست نیز فرصت های تازه ای را برای گسترش روابط فیمابین در زمینه های مختلف سیاسی، بین المللی، اقتصادی و فرهنگی ایجاد خواهد کرد.

ˈ مارتین لیده گاردˈ وزیر خارجه دانمارک نیز در پیام هایی خطاب به این گردهمایی ها ابراز امیدواری کرد با پیشرفت های انجام شده در مذاکرات هسته ای، روابط ایران و دانمارک گسترش یابد.

وی تاکید کرد جمهوری اسلامی ایران می تواند نقش سازنده ای در منطقه و جهان ایفا کند و ما با همکاری ایران می توانیم به راه حل هایی در حوزه های عراق، افغانستان و سوریه دست یابیم و امیدوار هستم پیشرفت های هسته ای که به تازگی حاصل شده است، مصداقی برای حوزه های دیگر باشد.

وزیر امور خارجه دانمارک با ابراز خرسندی از برگزاری جشن هشتادمین سالگرد روابط کشورش با ایران همچنین ابراز امیدواری کرد عصری تازه در روابط ایران و غرب ایجاد و فضای بازشکوفایی روابط میان ایران و دانمارک فراهم شود.

باوجود فراز و فرود بسیار روابط سیاسی ایران با دیگر کشورها در دهه های گذشته ، اما روی کارآمدن دولت یازدهم و ریاست جمهوری دکتر حسن روحانی فضای جدیدی را برای بازسازی روابط ایران و غرب ایجاد کرد و در این چارچوب انتظار شکوفایی هر چه بیشتر روابط ایران و دانمارک می رود.

از علایم بارز پیدایش شرایط جدید، سفر 10 وزیرخارجه اروپایی از جمله فنلاند، اتریش، اسپانیا، لهستان، بلژیک ، لوکزامبورگ و مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به تهران در مدت یک سال از فعالیت دولت یازدهم است. در این راستا وزیر خارجه دانمارک یازدهمین وزیر خارجه از قاره سبز است که به کشورمان سفر کرده است.

**همکاری های اقتصادی

مقام های ارشد ایران و دانمارک بر این باور هستند که با کاهش و یا رفع تحریم ها ظرفیت بالایی برای گسترش مناسبات اقتصادی دو کشور در بخش هایی چون مدیریت آب ، کشاورزی و تجارت وجود دارد.

ˈغلامحسین شافعیˈ رییس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران چندی پیش در دیدار با سفیر دانمارک در تهران بر لزوم بهره گیری از توانمندی این کشور در شیوه های جلوگیری از اتلاف منابع آبی و خاکی در صنعت کشاورزی تأکید کرد.

وی روابط خوب و همکاری شرکت های دانمارکی در بخش های مختلف با ایران را بستری برای افزایش مناسبات بین دو کشور دانست و با اشاره به کمبود منابع آبی در ایران ، استفاده از روش های آبیاری و همچنین مکانیزه کردن تجهیزات کشاورزی به کمک فعالان دانمارکی این صنعت را خواستار شد.

ˈآندرس کریستین هوگاردˈ سفیر دانمارک در تهران نیز ضمن استقبال از نتایج مذاکرات ایران با گروه 1+5 ، گفت: تحریم ها برای همه دارای ضرر و زیان بوده، چرا که ما به ایران به عنوان شریک مهم در منطقه ملتهب خاورمیانه و ایران هم به اتحادیه اروپا نیاز دارد.

وی از آمادگی فدراسیون بازرگانی دانمارک برای اعزام و یا دعوت از هیات های تجاری خبر داد و همکاری در امور اخذ ویزا و هرگونه هماهنگی برای سفر به دانمارک را از حمایت های سفارت دانمارک قلمداد کرد.

همکاری اقتصادی و مراودات تجاری ایران و دانمارک از سابقه طولانی برخوردار است.

شرکت کمپساکس دانمارک در دهه 1930 در زمینه احداث راه آهن سراسری ایران همکاری داشت. دو کشور در صنایع سیمان، راهسازی و لبنی نیز با هم همکاری کردند.

براساس اطلاعات منتشره در سایت سفارت ایران در دانمارک ، نخستین کارخانه شیر پاستوریزه تهران با همکاری دانمارک راه اندازی شده است. تداوم این همکاری، نقش برجسته ای در تحقق خودکفایی صنایع پنیر کشور داشت و سبب گردید تا از سال 1375 واردات پنیر بکلی قطع شود.

براساس این گزارش،زمینه مهم دیگر فعالیت شرکت های دانمارکی در ایران در حوزه صنعت سیمان است که ارزش پروژه های اجرا شده از سوی شرکت اف ال اسمیت تنها در یک دهه گذشته، به صدها میلیون دلار می رسد. هم چنین شرکت های دارویی دانمارک مثل نوونوردیسک در زمینه تولید هورمون رشد و انسولین و شرکت هالدرتاپسو در زمینه نفت و پتروشیمی در ایران فعال هستند.

اقلام صادراتی دانمارک به ایران شامل ماشین آلات صنعتی، مواد شیمیایی، تجهیزات و لوازم پزشکی، دارو، قطعات الکترونیکی و خدمات مشاوره ای در بخش های مختلف صنعتی است.

با سفر وزیر امورخارجه دانمارک به تهران و تلاش دو کشور برای گسترش مناسبات و استفاده از ظرفیت های اقتصادی یکدیگر ، امکان بالارفتن مبادلات تجاری و استفاده از دانش و فناوری دو کشور در زمینه های مختلف وجود دارد.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: