ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۴۴۰۱
تاریخ انتشار: ۱۷ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۳:۴۰

مذاکرات اردوغان و اوباما در نشست ناتو

به گفته اردوغان، در دیدار دو جانبه با اوباما درباره اوکراین، سوریه، عراق، لیبی، مصر و فلسطین و داعش بحث شد.
تدبیر24: روسای جمهور آمریکا و ترکیه در جریان مذاکرات ناتو در ولز بر روی نقشه راه مشترکی برای رفع نگرانی‌ها درباره "دولت موازی" در ترکیه و نیز تهدید شبه‌نظامیان داعش بحث و تبادل نظر کردند.

رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه در جریان بازگشت از ولز در جمع خبرنگاران درباره جزئیات دیدار خود با باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا مطالبی را بیان کرد.

وی توضیح داد که در جریان دیدار با آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان مساله جاسوسی برلین از دولت آنکارا را مطرح کرده است.

اردوغان گفت: در مذاکرات دو جانبه با باراک اوباما درباره دولت موازی در ترکیه گفت‌وگو کردیم و من به وی درباره این حقیقت که لازم است تا همکاری‌های اطلاعاتی بیشتری میان دو کشور انجام شود تاکید کردم و گفتم که دولت موازی تهدیدی برای امنیت ملی ترکیه است. ما باید از طریق سازمان‌های اطلاعاتی و وزرای خارجه دو کشور این روند را دنبال نکنیم.

اردوغان در پاسخ به سوالی مبنی بر پاسخ اوباما به درخواست ترکیه برای استرداد فتح الله گولن گفت: امیدوارم که تحولات ایجاد شده در ترکیه و آمریکا به نتایج متفاوتی ختم شود. موضع آن‌ها هم اکنون این است که ما هرچه اسناد و اطلاعات داریم به آن‌ها ارائه دهیم. دوستان ما کارهای لازم را انجام خواهند داد و سپس روند انتقال اسناد انجام می‌شود.

به گفته اردوغان، در دیدار دو جانبه با اوباما درباره اوکراین، سوریه، عراق، لیبی، مصر و فلسطین و داعش بحث شد.

اردوغان گفت: آمریکا می‌خواهد ائتلافی با حضور 11 کشور برای مقابله با داعش ایجاد کند و در همان جا رایزنی‌هایی انجام شد و نظر فرانسه و انگلیس مثبت بود و آلمان هم مخالفتی نکرد. ما هم در این میان وظایفی بر دوش داریم. درباره عراق هم صحبت‌های زیادی مطرح شد و ضرب الاجلی برای تشکیل دولت تا 11 سپتامبر وجود دارد. مساله‌ی دیگری که بر روی آن تاکید شد سوریه بود و اوباما از تلاش‌های ترکیه برای تسهیل ارسال کمک‌های بشردوستانه به ارتش آزاد تشکر کرد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد که برخی از کسانی که می‌خواستند از طریق ترکیه به عراق و سوریه بروند تا به گروه‌های تروریستی بپیوندند، اخراج شده‌اند.

منبع: روزنامه حریت
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: