تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 05
کد خبر: ۳۴۴۴۹
تاریخ انتشار: ۱۷ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۶:۲۹

دولت انگليس به دنبال حفظ اسکاتلند

دولت انگلیس تلاش می کند با افزودن اختیارات پارلمان اسکاتلند، مردم این کشور را قانع کند که در همه پرسی که برای جدا شدن از یا ماندن در کنار انگلیس صورت می گیرد، رای به ماندن بدهند.
تدبیر24: تازه ترین نظرسنجی ها در اسکاتلند نشان می دهد به احتمال زیاد، مرد این کشور در همه پرسی آتی به استقلال این منطقه از انگلیس رای خواهند داد و همین امر باعث شده است دولت مرکزی در انگلیس به فکر دادن امتیازهای بیشتر برای حفظ اسکاتلند بیفتد.

دولت انگلیس تلاش می کند با افزودن اختیارات پارلمان اسکاتلند، مردم این کشور را قانع کند که در همه پرسی که برای جدا شدن از یا ماندن در کنار انگلیس صورت می گیرد، رای به ماندن بدهند.

وزیر دارایی انگلیس پیشتر وعده داده بود که در روزهای آینده به این منطقه در مساله مالیات و هزینه کردن دولتی اختیارات بیشتری داده خواهد شد ولی شرط چنین مساله ای رای مخالف به استقلال اسکاتلند در همه پرسی هجدهم سپتامبر خواهد بود. دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس از طرح موسوم به devo max خبر داده و از رای دهندگان در اسکاتلند خواسته است از رای دادن به آینده ای نامشخص پرهیز کنند.

حامیان باقیماندن اسکاتلند در قالب کشورهای متحد پادشاهی با به راه انداختن پویشی موسوم به «بهتر است باهم بمانیم»، تلاش می کنند تا مردم اسکاتلند را به صرف نظر کردن از استقلال خود قانع کنند. آلیستر دارلینگ مسئول این پویش می گوید «روشن است که هر رای دهنده در اسکاتلند می تواند توازن را در این همه پرسی تعیین کند و به یاد داشته باشیم که اگر تصمیم به خروج داشته باشیم، این یک رای اعتراضی به شمار نمی آید، تصمیمی است که باید همیشه پای آن بایستیم».

وی افزود:«حال باور ما بر این است که می توانیم اسکاتلندی بهتر و قوی تر داشته باشیم بدون اینکه بخواهیم از انگلیس جدا بشویم. خطر برای خانواده های اسکاتلندی واقعی است و باور دارم که در روزهای آینده باید هر کاری را که می توانیم انجام دهیم تا اطمینان حاصل کنیم اسکاتلندی قوی و بهتر داشته باشیم و از خطر جدایی دوری کنیم».

دارلینگ گفت «ما همواره خطر هایی را که جدایی از انگلیس برای خانواده های اسکاتلندی ایجاد می کند، یادآور می شویم. خطرهایی را که با جدایی اسکاتلند از انگلیس ایجاد می شود یادآور می شویم و تاکید می کنیم که می توان بدون اینکه تن به این خطر ها داد، اسکاتلندی بهتر و قوی تر داشته باشیم که آینده همه را تضمین می کند. این کاری است که ما می خواهیم انجام دهیم».

در همین حال، احزاب ملی گرای اسکاتلند نیز تبلیغات خود را بر جدایی اسکاتلند قرار داده اند؛ آلکس سالموند، رهبر حزب ملی گرا معتقد است « جرج اوزبورن (وزیر دارایی انگلیس) ما را ساده لوح فرض کرده است. دیوید کامرون، اد میلیبند، همه دار و دسته های وست مینستر در این همه پرسی شکست می خورند. پیروزی از آن مردم اسکاتلند خواهد بود. اینها همان هایی بودند که دو سال پیش نیز ژکارشکنی کردند و انتظار داریم با توجه به اینکه شکست خواهند خورد، باز تلاش کنند تا باز صحبت از نقشه ها و طرح های بزرگی بزنند که پیشتر نیز شنیده شده است. اگر چنین کاری قرار بود انجام گیرد، چرا آن را به زمانی موکول کرده اند که صدها هزار نفر از مردم اسکاتلند تصمیم شان را گرفته اند. آنها شروع به ایجاد وحشت کرده اند زیرا می دانند که بازنده هستند».

وی گفت «چیزی که امروز شاهدش هستیم، نه گفتن به سران وستمینستر و شکست کامل آنان در این فرایند است».

گوردون براون، نخست وزیر سابق انگلیس نیز در این میان گفته است «ما گفته ایم که خواستار پارلمانی قوی برای اسکاتلند هستیم. بعد از تجربه های اخیر بر سر زیر ساخت ها و حمل و نقل، مزایای خانه، حق سکونت، کار آفرینی یا مالیات، ما خواستار قدرت بیشتر، هستیم. و البته این قدرتی است که ما بلافاصله در قوانین آتی می خواهیم اعمال شوند و پارلمان اسکاتلند قدرت کافی برای کارهایی که می خواهد انجام بدهد، داشته باشد».

براون گفت:« از این رو، گزینه های موجود بر سر دادن قدرت و اختیارات بیشتر به پارلمان اسکاتلند یا فرایندی غیر قابل بازگشت برای جدایی است. در صورتی که مردم ببینند که پارلمان اسکاتلند این اختیارات را دارد در حالی که مزایای بازنشستگی، دفاع و امنیت را در قالب بخشی از پادشاهی مشترک انگلیس دارا هستند، افزایش اختیارات و قدرت پارلمان را در قالب پادشاهی مشترک برمی گزینند».

در طرحی که نخست وزیر انگلیس ارائه کرده است، همه قدرت دولت مرکزی ر انگلیس غیر از دفاع و وزارت خارجه به دولت محلی اسکاتلند منتقل می شود و انتظار می رود باعث شود تغییری عمده در رای مردم این منطقه برای جدا نشدن از انگلیس ایجاد کند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: