ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۴۴۶۱
تاریخ انتشار: ۱۷ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۸:۴۰

رییس جمهوری عازم قزاقستان شد

حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران دقایقی پیش به همراه هیاتی عالیرتبه سیاسی و اقتصادی عازم شهر آستانه پایتخت قزاقستان شد.
تدبیر24: روحانی را در این سفر محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه، محمد نهاوندیان رییس دفتر رییس جمهوری، حسین فریدون دستیار ویژه رییس جمهوری و حمید ابوطالبی معاون سیاسی دفتر رییس جمهوری همراهی می کنند.

عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی، محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی، محمد رضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت ، علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی،علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مسعود سلطانی فر معاون رییس جمهوری و رییس سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و ولی الله سیف رییس کل بانک مرکزی نیز در این سفر رییس جمهوری حضور دارند.

این نخستین دیدار روحانی پس از رسیدن به مقام ریاست جمهوری از قزاقستان است که به دعوت رسمی همتای قزاقستانی انجام می شود.

براساس برنامه اعلام شده، رییس جمهوری پس از ورود به شهر آستانه قزاقستان، با حضور در کاخ ریاست جمهوری این کشور از سوی نورسلطان نظربایف همتای قزاقستانی خود مورد استقبال رسمی قرار می گیرد و پس از آن روسای جمهوری ایران و قزاقستان دیدار و گفت و گو می کنند.

همچنین هیات همراه رییس جمهوری مذاکرات مشترک با همتایان خود خواهند داشت.

قرار است در این سفر رییس جمهوری چند تفاهم نامه در بخش های مختلف همکاری به امضای طرفین برسد.

دیدار با نخست وزیر و رییس مجلس سنای قزاقستان از دیگر برنامه های حجت الاسلام روحانی در سفر به این کشور است.

رییس جمهوری همچنین قرار است در آستانه در همایش بازرگانان ، صاحبان صنایع و کارآفرینان ایران و قزاقستان شرکت کند.

رییس جمهوری اسلامی ایران پس از قزاقستان به منظور شرکت در چهاردهمین اجلاس سران کشورهای عضو و ناظر سازمان همکاری شانگهای که در شهر دوشنبه برگزار می شود به تاجیکستان سفر می کند.

روحانی در حاشیه این اجلاس با اعضای این سازمان و مقامات این کشور نیز دیدار خواهد داشت.

سازمان همکاری شانگهای در سال 2001 میلادی با عضویت چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان تاسیس شد. جمهوری اسلامی ایران، هند، افغانستان، مغولستان و پاکستان در این سازمان مقام ناظر را دارند.

با توجه به آن که تاجیکستان از ماه سپتامبر سال 2013 ریاست سازمان همکاری شانگهای را بر عهده گرفته است، چهاردهمین اجلاس سران با عنوان «همکاری، هم رشدی، هم شکوفایی» در شهر دوشنبه برگزار می شود.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: